de Ana Tudor 10 Nov. 2014 1522 |
O primaria din tara a creat o aplicatie pentru smartphone, pentru a-i ajuta pe contribuabili sa nu mai piarda timpul la coada.
O primarie din tara a gasit o solutie moderna, prin care contribuabilii pot transmite sesizari serviciilor publice locale direct de pe smartphone sau tableta.
Contribuabilii vor reclama astfel ceea ce descopera ca este in neregula, fara sa se mai deplaseze si sa stea la cozile administratiilor publice, iar autoritatile locale vor incerca sa remedieze rapid problemele. Totul este posibil, doar cu o conexiune la internet.
Aceasta initiativa apartine Primariei Oradea, care a lansat aplicatia Oradea City Report, care are ca obiectiv cresterea vitezei de comunicare cu cetatenii, mai ales in privinta sesizarilor care necesita interventii imediate, contribuind la mai buna implicare a cetatenilor in problemele municipiului, precum si la sporirea increderii cetatenilor in administratia locala.
"Oradea City Report este o aplicatie pentru telefonul mobil smart sau tableta, gratuita, simpla si intuitiva, care permite cetatenilor cu spirit civic sa transmita diverse sesizari si incidente catre Primaria Oradea si operatorii serviciilor publice locale, cum ar fi compania de apa, regia de transport public, termoficare, politia locala, iluminatul public, salubrizare", a declarat Eduard Florea, city manager al municipiului.
Oradenii vor putea sesiza problemele punctuale din cartierele orasului, precum gropi in asfalt, caini comunitari, resturi menajere sau moloz aruncate la intamplare, gunoi in mijloacele de transport, disfunctionalitati in iluminatul public, cosuri de gunoi vandalizate, vehicule abandonate, blocaje din cauza zapezii, avarii la apa, canalizare infundata etc., direct de pe dispozitivul mobil catre dispeceratele operatorilor de servicii publice.
Sesizarile transmise vor fi insotite de fotografie, descriere si localizare GPS, oferind autoritatilor identificarea exacta a locului incidentelor. Sesizarile facute de catre utilizatori sunt validate de catre controlorul de continut, un dispecer non-stop care verifica/gestioneaza problemele reclamate. Utilizatorii care folosesc aplicatia pot vizualiza atat sesizarile proprii, cat si pe cele transmise de alti utilizatori, acestea devenind publice din momentul preluarii de catre autoritati.
Datele de identificare ale utilizatorului, obligatorii pentru a transmite o sesizare (nume, prenume, numar de telefon) nu vor fi facute publice. Dupa ce are loc aceasta verificare, utilizatorii vor fi anuntati printr-un mesaj cu privire la fiecare stadiu in care se afla rezolvarea sesizarii.
Autor: Ana Tudor
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.