Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Comisia a publicat un studiu de evaluare a diferentelor in ceea ce priveste compozitia produselor alimentare din UE

de Mara Dobrin 25 Iun. 2019 77

Comisia a publicat un studiu de evaluare a diferentelor in ceea ce priveste compozitia produselor alimentare din UE
Comisia a publicat in data de 24 iunie a.c, rezultatele unei campanii paneuropene de testare a produselor alimentare, care arata ca unele produse sunt comercializate sub marci identice sau similare, dar cu compozitie diferita. De la discursul sau din 2017 privind starea Uniunii, presedintele Jean-Claude Juncker a tratat cu cea mai mare seriozitate chestiunea produselor cu dublu standard de calitate.


 Comisia Europeana a adoptat diferite initiative si a publicat acum un studiu bazat pe testarea de produse alimentare din intreaga UE aplicand aceeasi metodologie, pentru a intelege mai bine dublul standard de calitate al produselor. In cadrul studiului, realizat de Centrul Comun de Cercetare (serviciul intern al Comisiei pentru stiinta si cunoastere), au fost analizate aproape 1.400 de produse alimentare din 19 state membre ale UE. 9% din produsele comparate aveau o compozitie diferita, desi partea din fata a ambalajului era identica. Alte 22% din produse aveau o compozitie diferita, in pofida faptului ca partea din fata a ambalajului era similara. Studiul nu a demonstrat existenta unui model geografic consecvent. Pe baza noii metodologii elaborate, autoritatile nationale competente vor fi de acum inainte in masura sa efectueze analize de la caz la caz pentru a detecta practicile inselatoare interzise in temeiul legislatiei UE privind protectia consumatorilor.



V?ra Jourová, comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, a declarat: „In cadrul pietei unice europene nu vor exista standarde duble. Noile legi care sanctioneaza standardele de calitate duble si consolideaza competentele autoritatilor de protectie a consumatorilor ne ofera instrumentele de care avem nevoie pentru a pune capat acestei practici. Atunci cand isi vor face cumparaturile, consumatorii europeni vor putea avea incredere deplina ca ceea ce vad este si ceea ce cumpara."


 


Principalele constatari


Studiul a evaluat 1.380 de mostre din 128 de produse alimentare diferite, provenite din 19 state membre. Acest esantion nu este, insa, reprezentativ pentru marea diversitate de produse alimentare de pe piata UE. Studiul a constatat ca:


    In marea majoritate a cazurilor, compozitia corespundea modului in care erau prezentate produsele:



  1. 23% din produse aveau partea din fata a ambalajului si compozitia identice, iar 27% dintre produse indicau, prin aspectul diferit al partii din fata a ambalajului, faptul ca in diferite tari ale UE compozitia lor era diferita.

  2.     9% din produsele prezentate ca fiind aceleasi in intreaga UE aveau in realitate o compozitie diferita: partea din fata a ambalajului era identica, dar compozitia produselor era diferita.

  3.     Alte 22% din produse erau prezentate in mod similar, dar aveau o compozitie diferita: partea din fata a ambalajului era similara, insa compozitia produselor era diferita.



    Utilizarea aceluiasi ambalaj sau a unui ambalaj similar...citeste continuarea pe europa.eu >>>


 


 

Autor: Mara Dobrin



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de Contracte si Formulare actualizate conform GDPR 2019

Va oferim Cadou - Raportul Special Gratuit "7 modele de Contracte si Formulare actualizate conform GDPR 2019"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII
7 modele de Contracte si Formulare actualizate conform GDPR 2019

Va oferim Cadou - Raportul Special Gratuit "7 modele de Contracte si Formulare actualizate conform GDPR 2019"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII
7 modele de Contracte si Formulare actualizate conform GDPR 2019

Va oferim Cadou - Raportul Special Gratuit "7 modele de Contracte si Formulare actualizate conform GDPR 2019"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016