de Cristian Tanase 04 Ian. 2021 434 |
Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) aduce in atentia publicului larg 31 de bune practici pentru gestionarea situatiilor generate de pandemia COVID-19, la nivelul administratiei publice. Bunele practici vor ajunge la cel putin 4.000 de institutii publice cu care ANFP are raporturi de colaborare.
Ghidul pentru gestionarea situatiilor de criza in pandemie, realizat de ANFP, cuprinde 28 de modele de actiune din administratia româneasca si 3 initiative ale unor institutii publice din Letonia, Portugalia si Luxemburg.
Demersul este inspirat de Competitia celor mai bune practici din administratiapublica, eveniment realizat anual de ANFP. Pentru 2020 am adaptat tema lasituatia fara precedent pe care o traverseaza intreaga lume, pentru a contribui la identificarea de solutii institutionale viabile in gestionarea crizei.
Violeta Vijulie, presedinte ANFP: "Initiativa noastra transmite, in primul rand, un mesaj de solidaritate in aceste vremuri dificile. Ghidulcuprinde doar o mica parte din tot efortul pe care oamenii din institutii il fac pentru a limita efectele pandemiei.Adresez felicitari si multumiri tuturor colegilor mei din administratie care au reactionat prompt si eficient la situatiileatât de diverse cu care ne confruntam.Aceste bune practici pot sta la baza initierii unor politici care sa previna situatii similare."
Exemplele din ghid vin in sprijinul institutiilor publice ca solutii la situatii punctuale in criza generata de pandemie. Dezvoltarea de platforme online pentru comunicarea cu cetatenii, derularea de campanii de sprijinire a grupurilor vulnerabile, masuri pentru sprijinirea micilor intreprinzatori, adoptarea unor noi forme de desfasurare a activitatii – sunt doar câteva din informatiile pe care le puteti gasi in paginile Ghidului.
ANFP a oferit certificate de buna practica tuturor institutiilor si autoritatilor publice din România care au sprijinit demersul, in semn de apreciere a efortului depus in aceasta perioada grea.
Materialul, realizat in format digital, poate fi consultat pe pagina web a ANFP, www.anfp.gov.ro, sectiunea Publicatii/Prezentari si Ghiduri sau AICI. Informatii suplimentare pot fi obtinute la adresa de email comunicare@anfp.gov.ro.
Sursa: ANFP
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.