de Ioana Stoica 09 Feb. 2015 1924 |
Institutiile publice au obligatia de a derula dialogul competitiv in cazul contractelor de achizitie publica, cu scopul de a reduce numarul de solutii discutate.
Instituirea dialogului competitiv, in runde intermediare, se va realiza doar daca sunt indeplinite in mod cumulativ urmatoarele conditii:
- posibilitatea a fost prevazuta in documentatia descriptiva;
- numarul participantilor la dialog este suficient de mare, astfel incat o reducere sa nu afecteze concurenta reala;
In acest caz, autoritatea contractanta are dreptul de a organiza runde intermediare in care participantii la dialog urmeaza sa prezinte propuneri tehnice si sau financiare partiale.
Aceste runde intermediare se vor organiza dupa ce au loc intalniri cu fiecare candidat admis in parte, pe parcursul carora se deruleaza un dialog cu scopul identificarii solutiilor sau optiunilor referitoare la aspectele tehnice, montajele financiare, problemele legate de cadrul juridic si alte elemente ale viitorului contract. La sfarsitul fiecarei intalniri, comisia de evaluare are obligatia consemnarii problemelor discutate si a aspectelor convenite intr-un proces-verbal de sedinta.
Autoritatea contractanta are obligatia de a anunta to?i participantii la dialog cu privire la modalitatea de desfasurare a rundei intermediare, la factorii de evaluare aplicabili si la modul concret de aplicare a acestora pentru reducerea numarului de participanti.
In urma incheierii unei runde intermediare de reducere a numarului de participanti la dialog, comisia de evaluare are obligatia de a elabora un nou raport intermediar, care se aproba de catre conducatorul autoritatii contractante sau de persoana desemnata in acest scop.
Organizarea dialogului competitiv in cazul aplicarii procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica este reglementata de HG nr. 925/2006, pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din OUG nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.
Sursa: Containstitutii
Autor: Ioana Stoica
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.