de Ioana Stoica 14 Nov. 2023 435 |
Va informam ca Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta din data de 9 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate dupa noua formula. Noua lege vine sa corecteze inechitatile dintre cei care au muncit la fel dar au iesit la pensie in ani diferiti, dintre barbati si femei, intre cei care incaseaza indemnizatia minima sociala.
Procedura de pensionare din 2024! Ce modificari aduce noua lege a pensiilor? Iti oferim singurul ghid practic de pe piata care explica limpede absolut TOATE ASPECTELE pensionarii incepand cu 1 ianuarie 2024 – Totul despre pensionare. Ghid practic pentru angajatori si angajati, detalii AICI >>>
Eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care ingheta pensiile romanilor pana in 2070 este in mod direct legata de adoptare legii in Parlament pana pe data de 20 noiembrie.
„Noua lege respecta drepturile romanilor care au muncit si care merita pensii decente dupa o viata de munca. Pensiile vor creste, anul viitor, de doua ori. Prima data, la 1 ianuarie, prin majorarea cu majorarea cu 13,8% si a doua oara, la 1 septembrie in urma procesului de recalculare, conform legii. Suntem primul guvern care face si majorarea si recalcularea pensiilor in acelasi an”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale.
Romanii vor beneficia de 2 cresteri ale pensiilor, in 2024
Ministrul Muncii a explicat de ce, potrivit gov.ro:
"... anul 2024 va fi primul an in care un guvern acorda doua cresteri ale pensiilor: una, care era deja prevazuta in actuala lege, majorarea cu formula elvetiana, adica rata inflatiei plus 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, iar cealalta, prin recalcularea pensiilor, recalculare a pensiilor care va aduce elemente importante...mai multe pe legislatiamuncii.ro >>>
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.