de Ana Tudor 20 Mai. 2015 3901 |
Personalul platit din fonduri publice poate promova in functie in conditiile prevazute de art. 6 coroborat cu art. 26 din Legea 284/2010 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare.
Astfel, ordonatorii principali de credite au obligatia sa stabileasca salariile de baza, soldele functiilor de baza/salariile functiilor de baza, indemnizatiile lunare de incadrare, sporurile, alte drepturi salariale in bani si in natura stabilite potrivit legii, sa asigure promovarea personalului in functii, grade si trepte profesionale si avansarea in gradatii, in conditiile legii, astfel incat sa se incadreze in sumele aprobate cu aceasta destinatie in bugetul propriu.
Promovarea personalului bugetar se realizeaza in temeiul prevederilor art. 26 alin (1) – (5) din Legea 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art. 41 si urmatoatele din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin HG 286/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform prevederilor legale mentionate promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen. Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.
Atentie! Examenul de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual consta in sustinerea unei probe scrise sau a unei probe practice (in cazul functiilor contractuale la care este necesara verificarea abilitatilor practice), dupa caz, si interviu stabilite de comisia de examinare. Pentru a participa la concursul de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie sa fi obtinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performantelor profesionale individuale cel putin de doua ori in ultimii 3 ani.
Sursa: portalinstitutiipublice
teeest
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.