de Ana Tudor 01 Iul. 2014 2590 |
Un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial arata ca salariatii cercetati disciplinar au dreptul de a fi aparati in fata angajatorului de catre un avocat, conform Legii nr. 77/2014 pentru modificarea alin.(4) al art.251 din Codul Muncii.
Astfel, salariatii sanctionati disciplinar de angajator pentru incalcarea normelor legale/contractului individual de munca sau a dispozitiilor generale, prin retrogradarea din functie/reducerea salariului sau desfacerea contractului de munca, pot apela la ajutorul unui avocat, conform Legii nr. 77/2014 pentru modificarea alin.(4) al art.251 din Codul Muncii, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 470, din 26 iunie 2014, ce a intrat duminica in vigoare.
Aici puteti consulta Codul Muncii 2014, republicat si actualizat zilnic
Astfel, in cursul cercetarii disciplinare prealabile, salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
Sanctiunile se vor aplica insa doar in urma unei cercetari disciplinare prealabile si in baza unei decizii de sanctionare care va contine obligatoriu mai multe elemente prevazute de Codul Muncii.
Salariatul si angajatorul puteau fi asistati pana acum doar de un reprezentant al sindicatului constituit la nivelul unitatii angajatoare
Autor: Ana Tudor
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.