de Mihaela Croitoru 27 Feb. 2018 1521 |
Se pare ca trecerea contributiilor sociale continua sa aiba consecinte nefaste asupra unui numar ridicat de salariati, iar cei care lucreaza in institutii publice nu sunt feriti de aceste situatii.
Asadar, in jur de 5.000 de salariati din domeniul Sanatatii au suferit pierderi salarile semnificative, cuprinse intre 186 si 1.000 de lei. ACeste afirmatii au fost facute de Leonard Barascu, presedintele Federatiei Sanitas:
"Scaderi salariale in domeniul Sanatatii au fost inregistrate in cazul celor care cu functii mari. Aici este vorba despre sefii de centre din asistenta sociala, de personalul din DSP-uri, functionarii publici si cei din conducere. Am mai avut probleme cu directorii economici din spitale, cu directorii de ingrijiri... Este culmea ca, totusi, seful sa aiba mai putin decat cel pe care il reprezinta. (...) Nu sunt scaderi uriase de salarii, dar sunt de 200-300 de lei. In sectorul pe care il reprezint sunt pana in 5.000 de persoane care au pierdut bani la salariu, cu sume cuprinse intre 186 si 1.000 de lei", a explicat Barascu, potrivit Agerpres.
Ministrul Muncii promitea, la inceputul lui 2018, ca Ministerul Sanatatii va elabora un regulament de sporuri pentru angajatii care lucreaza in Sanatate:
"Daca nici in Sanatate nu sunt multumiti, nu stiu ce sa mai spunem, pentru ca acolo stiti foarte bine ce majorari salariale sunt. Noi am avut foarte multe discutii cu cei din Sanatate, a ramas ca Ministerul Sanatatii sa elaboreze un regulament de sporuri, chiar impreuna cu sindicatele, nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp, dar este obligatoriu ca el sa fie gata pana in luna martie (...)", a declarat Vasilescu.
OUG pentru mentinerea indemnizatiei pentru concediile medicale. Indemnizatiile pentru mame aflate in concediu medical se prelungesc
Vesti bune pentru cei care au beneficiat recent sau beneficiaza de concediu medical, avand in vedere ca Guvernul a adoptat o OUG in ceea ce priveste indemnizatiile. Acestia vor beneficia de acelasi nivel al indemnizatiei aflat in plata pana la sfarsitul lui 2017.
Aici sunt incluse si indemnizatiile pentru mame, din concediul medical pentru sarcina si lauzie, pentru risc maternal, dar si pentru ingrijirea copilului bolnav....citeste mai multe despre concediile medicale aici >>>
Mihaela Croitoru este un editor online cu experienta, dedicat muncii sale, pasionat de domeniul legislativ, atat in ce priveste relatiile de munca din cadrul institutiilor publice, dar si din sectorul privat. Subiectele prezentate sunt, de fiecare data, corecte, informative si de interes pentru angajatii bugetari.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.