de Ana Tudor 24 Feb. 2015 6052 |
Redistribuirea functionarilor publici se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si acelasi grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica inferioara vacanta, cu acordul scris al functionarului public in cauza.
Dupa ce au fost eliberati din functia publica, functionarii publici raman in corpul de rezerva gestionat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP). Acestia pot fi redistribuiti doar prin ordinul Presedintelui ANFP, in urmatoarele conditii:
- in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice din aceeasi localitate sau dintr-o localitate aflata la o distanta de pana la 50 km de localitatea de domiciliu;
- in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice din alt judet sau aflate la o distanta mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu, la cererea functionarului public
Redistribuirea pe functii publice temporar vacante va fi asigurata de ANFP, in urma suspendarii titularului pe o perioada de cel putin o luna.
Atentie! Functionarii publici redistribuiti trebuie sa indeplineasca o serie de conditii specifice pentru ocuparea functiei publice respective.
ANFP are obligatia de a organiza o testare profesionala pentru selectarea functionarului public care urmeaza sa fie redistribuit, in situatia in care exista mai multi candidati care indeplinesc conditiile specifice.
Candidatul selectat pentru a fi redistribuit cu caracter permanent sau temporar va fi numit de conducatorul autoritatii/institutiei publice. Daca acesta refuza numirea in functia publica, instanta de contencios administrativ competenta va fi sesizata pentru rezolvarea situatiei.
teeest
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.