de Marius Matei 03 Aug. 2015 2449 |
Institutiile publice au datoria de a organiza programe de formare specializata. Stiti cum trebuie sa procedati pentru a selecta angajatii care vor participa la aceste cursuri?
In aceste situatii, Institutul National de Administratie va realiza selectia pentru programele de formare specializata pentru personalul administratiei publice, in colaborare cu Agentia Nationala a Functionarilor Publici.
Ce obligatii au participantii la programele de formare specializata:
Persoanele selectate pentru a participa la programele de formare specializata cu durata de 2 ani si programele de formare specializata specifice pentru tineri functionari publici cu durata de 1 an vor semna un angajament cu Ministerul Administratiei si Internelor, prin care se obliga sa lucreze in administratia publica timp de 5 ani dupa incheierea programelor de formare, sub sanctiunea rambursarii cheltuielilor efectuate cu formarea lor, in conditiile prevazute prin angajament;
In cazul candidatilor inscrisi in programul de formare specializata cu durata de un an, organizat de Institutul National de Administratie, destinat tinerilor functionari publici, acestia poarta numele de stagiari, iar participantii la programul de formare specializata cu durata de 2 ani, organizat de Institutul National de Administratie, destinat absolventilor invatamantului superior, se numesc cursanti. Atat stagiarii, cat si cursantii, au obligatia de a respecta Regulamentul de ordine interioara si regulamentele de studii ale Institutului National de Administratie.
Participantii la programele de formare specializata prevazute mai sus care anterior selectiei aveau statutul de functionar public, isi pastreaza acest statut, fiind suspendati din functia publica pe durata desfasurarii programului de formare.
Persoanele selectate care nu aveau statutul de functionar public anterior selectiei, dobandesc, pe perioada formarii, calitatea de cursant la Institutul National de Administratie.
Participantii la programele de formare pot fi exclusi in urmatoarele situatii:
- absenta nemotivata de la programele sau de la activitatile de formare;
- cererea cursantului sau a stagiarului de a renunta la programele de formare;
- abateri disciplinare, in conditiile legii;
- obtinerea unor rezultate nesatisfacatoare in cadrul institutiilor si stagiilor in strainatate sau in cazul nerevenirii in Romania la incheierea perioadei de studii si stagii in strainatate;
Autor: Marius Matei
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.