Legea nr. 185/2015: noul salariu minim pentru angajatii din sistemul public sanitar

de Ana Tudor 06 Iul. 2015 8272

Legea nr. 185/2015: noul salariu minim pentru angajatii din sistemul public sanitar
Angajatii din sistemul public sanitar beneficiaza de cresterea salariului minim din luna iulie 2015.


Potrivit Legii nr. 186/2015 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 70/2014 privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar si sistemul public de asistenta sociala in 2015, toti angajatii din sistemul public sanitar vor fi remunerati cu salarii cu o valoare minima de 1.200 de lei.

Masura se aplica incepand din luna iulie 2015.

Asadar, Parlamentul Romaniei a aprobat OUG nr. 70 din 4 noiembrie 2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar si sistemului public de asistenta sociala in anul 2015, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 811 din 6 noiembrie 2014, cu urmatoarele modificari si completari.

La articolul 1, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(2) Prevederile alin. (1) se aplica personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico-sociale si sistemul public de asistenta sociala, astfel incat acesti salariati sa beneficieze de o majorare bruta de cel putin 1.200 lei pe an. Ca urmare a cresterii salariului minim brut pe tara garantat in plata incepand cu luna iulie 2015, acestor salariati li se aplica diferenta incepand din aceasta data.


Mai multe informatii despre salarizarea in sistemul public sanitar AICI >>


2. Dupa articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 11 , cu urmatorul cuprins:

Articolul 1¹

(1) Prin exceptie de la prevederile 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2015, cu completarile ulterioare, incepand cu luna iulie 2015, salarizarea personalului din aparatul propriu al Ministerului Sanatatii, precum si al celui din directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti va fi asimilata cu cea a personalului din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, respectiv al caselor de asigurari de sanatate judetene si a municipiului Bucuresti.

(2) Asimilarea functiilor si salariilor din cadrul Ministerului Sanatatii, inclusiv din cadrul directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, cu functiile si nivelul de salarizare al acestora din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, respectiv al caselor de asigurari de sanatate judetene si a municipiului Bucuresti, precum si stabilirea nivelului concret al drepturilor salariale se fac prin ordin comun al ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

(3) Beneficiaza de prevederile alin. (1) functionarii publici si personalul contractual care ocupa functii de executie si de conducere.

(4) Asimilarea functiilor si salariilor din cadrul directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti cu functiile si nivelul de salarizare al acestora din cadrul caselor de asigurari de sanatate judetene si a municipiului Bucuresti, pentru functiile contractuale, de executie si de conducere, se face corespunzator conditiilor minime de vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiilor publice pe clase si grade/trepte profesionale la treapta I de salarizare, respectiv pe grade pentru functiile publice de conducere.

(5) Pentru persoanele din cadrul Ministerului Sanatatii, inclusiv din cadrul directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti ale caror salarii de baza sunt mai mari decat cele stabilite potrivit alin.(1) , se mentin salariile de baza avute.

3. La articolul 2, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Articolul 2

(1) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public sanitar se intelege unitatile sanitare publice cu si fara paturi, centrele de diagnostic si tratament, centrele medicale, centrele de sanatate, centrele de sanatate multifunctionale, unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice, inclusiv unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unitatilor penitenciare, personalul din reteaua de medicina scolara si asistenta medicala comunitara, precum si alte unitati sanitare si medico-sociale publice.

4. Articolul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Articolul 3

In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public de asistenta sociala se intelege, in conformitate cu prevederile Legii asistentei sociale nr. 292/2011, institutiile si unitatile publice de asistenta sociala care furnizeaza servicii sociale, serviciile publice de asistenta sociala de la nivelul consiliilor judetene, sectoarelor municipiului Bucuresti, Consiliului General al Municipiului Bucuresti, municipiilor, oraselor si comunelor, precum si persoanele care asigura serviciile de ingrijire personala la domiciliu, cat si personalul care asigura consiliere educationala, sociala si psihologica persoanelor private de libertate aflate in custodia sistemului penitenciar.

Autor: Ana Tudor
teeestTi-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016