de Mara Dobrin 24 Iun. 2019 2310 |
Incepem prin a mentiona ca, potrivit art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 nivelul veniturilor salariale se stabileste, in conditiile prevazute la alin. (1) si (3), fara a depasi nivelul indemnizatiei lunare a functiei de viceprimar sau, dupa caz, a indemnizatiei lunare a vicepresedintelui consiliului judetean, sau, dupa caz, a viceprimarului municipiului Bucuresti, corespunzator nivelului de organizare: comuna, oras, municipiu, sectoarele municipiului Bucuresti, primaria generala a municipiului Bucuresti, exclusiv majorarile prevazute la art. 16 alin. (2), cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate in bugetele de venituri si cheltuieli.
"As vrea sa stiu daca este legal sa acorzi unui functionar public sau unui angajat contractual care face parte din echipa de proiect (fonduri europene), majorarea salariala/plata pentru orele prestate in cadrul proiectului, daca insumat cu salariul functiei de baza, depaseste indemnizatia viceprimarului? Daca nu, cum se procedeaza pentru plata angajatului respectiv?"
La art. 7 lit. m) din legea precizata se mentioneaza faptul ca venitul salarial al personalului din sectorul bugetar cuprinde salariile de baza, soldele de functie/salariile de functie, soldele de grad/salariile gradului profesional detinut, gradatiile, soldele de comanda/salariile de comanda, indemnizatiile de incadrare, indemnizatiile lunare si, dupa caz, compensatiile, indemnizatiile, sporurile, majorarile, adaosurile, primele si premiile, precum si alte drepturi in bani si/sau in natura, corespunzatoare fiecarei categorii de personal din sectorul bugetar.
Ca atare, din analiza definitiei sintagmei venit salarial intelgem ca in acesta este cuprins atat salariul de baza, care include si eventualele majorari acordate, deci si cele prevazute de art. 16 din Legea 153/2017.
Date fiind aceste circumnstante, persoanei in cauza i se vor acorda drepturile la care este indreptatit doar pana la limita indemnizatiei lunare a viceprimarului, exclusiv majorarile prevazute la art. 16 alin. (2). Asadar, aceste drepturi vor fi acordate doar partial pana la atingerea limitei maxime prevazute de lege, chiar daca acestea nu ating procentul maxim la care ar fi putut ajunge in lipsa acestei limitari.
Un raspuns oferit de specialistii de la PortalInstitutiiPublice >>>
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.