de Marius Matei 16 Apr. 2015 2007 |
Guvernul a stabilit limita anuala privind finantarile rambursabile contractate de unitatile administrativ-teritoriale a la 1,2 miliarde de lei.
Limita anuala privind finantarile rambursabile care pot fi contractate de unitatile/ subdiviziunile administrativ-teritoriale, reprezentand datorie publica locala, a fost stabilita de Guvern la pragul de 1,2 miliarde de lei pentru fiecare dintre anii 2015, 2016 si 2017, potrivit Biroului de presa al Executivului.
Printre finantarile rambursabile care pot fi contractate de unitatile administrativ-teritoriale se numara imprumuturile de la banci comerciale sau institutii de credit.
"Aceeasi limita anuala de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre anii 2015, 2016 si 2017 a fost stabilita pentru tragerile din finantarile rambursabile contractate sau care urmeaza sa fie contractate de unitatile/ subdiviziunile administrativ-teritoriale", potrivit aceleiasi surse.
Aceste limite anuale pentru contractarea finantarilor rambursabile si efectuarea tragerilor din finantarile rambursabile au fost stabilite pentru incadrarea in nivelul anual al deficitului bugetului general consolidat.
"De asemenea, au fost avute in vedere prevederile Legii nr. 182/ 2014 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015 si Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2015-2017. (...) Aceste plafoane nu cuprind finantarile rambursabile destinate refinantarii datoriei publice locale si nici pe cele alocate proiectelor care beneficiaza de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana, inclusiv cele cuprinse in Planul Elen de Reconstructie si Dezvoltare a Balcanilor. Referitor la aceasta hotarare de guvern au fost consultate structurile asociative ale autoritatilor administratiei publice locale", arata Guvernul intr-un comunicar de presa.
Executivul mai adauga ca unitatile/ subdiviziunile administrativ-teritoriale pot contracta sau garanta finantari rambursabile interne sau externe, pe termen scurt, mediu si lung, pentru realizarea de investitii publice de interes local, precum si pentru refinantarea datoriei publice locale (conform Legii nr. 273/ 2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare).
Autor: Marius Matei
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.