de Mihaela Croitoru 28 Nov. 2017 856 |
Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Tarek Kabil, ministrul Comertului si Industriei din R. A. Egipt au stabilit ca cele doua ministere sa continue promovarea oportunitatilor de investitii si extinderea schimburilor comerciale bilaterale.
"Companiile din cele doua tari pot dezvolta proiecte pe terte piete, in special in tarile care ofera anumite beneficii sau tratament preferential Romaniei, ca membru deplin al Uniunii Europene sau Egiptului, in calitatea sa de membru al Ligii Arabe si al COMESA, in cadrul acordurilor existente — bilaterale, multilaterale sau regionale. Totodata, companiile trebuie incurajate sa ia parte la activitati promotionale, inclusiv targuri internationale si expozitii specializate, se pot publica diversele oportunitati de afaceri precum si informatii de piata extinse", a declarat ministrul Laufer.
Din discutia celor doi demnitari, a rezultat interesul autoritatilor egiptene de a prelua o parte din experienta Romaniei, in crearea conditiilor pentru dezvoltarea unui nou ecosistem de business in aceasta tara, prin definirea oportunitatilor specifice pentru antreprenori (programul Start Up Nation). In acest cadru, ministrul Ilan Laufer a sustinut o prezentare extinsa a elementelor de baza ale programului Start Up Nation si a rezultatelor obtinute pana in prezent.
Demnitarul egiptean a subliniat aprecierea pe care autoritatile guvernamentale din tara sa o acorda evolutiei relatiilor economice bilaterale romano-egiptene din ultima perioada, materializate prin organizarea celei de a doua sesiuni a Comitetului Mixt de Cooperare Economica (dupa o intrerupere de 7 ani) care s-a desfasurat la Bucuresti, la sfarsitul lunii iulie a.c.
Ministrul roman a avut o intrevedere cu Mohamed Saed El Assar, ministrul Productiei Militare din R.A Egipt, care are in coordonare si capacitati de productie in domenii precum echipamente electrice, produse optice, panouri energie solara, echipamente agricole si material rulant, cazane cu abur, foraj, etc, pe parcursul careia a discutat despre potentialul si oportunitatile oferite de industria romaneasca, urmand sa fie convenite proiecte concrete de cooperare in aceste sectoare.
Avand in vedere relatiile traditionale bilaterale si cunoscand potentialul industrial al tarii noastre, ministrul egiptean a invitat firme romanesti, cu expertiza in aceste domenii, pentru discutii directe cu partenerii egipteni, in vederea convenirii unor proiecte de interes comun. Cei doi ministri au apreciat, ca un real succes, convenirea in aceasta perioada a unor contracte de cooperare intre firme romanesti si companii coordonate de ministerul egiptean. Un exemplu concret, in 2017, l-a constituit cooperarea de succes dintre firme egiptene si romanesti in furnizarea de echipamente de specialitate pentru securizarea si cresterea eficientei functionale a 15 puncte de lucru ale autoritatilor vamale egiptene, urmand ca semnarea contractului comercial sa aiba loc in perioada imediat urmatoare.
In cursul aceleiasi zile, ministrul Laufer s-a intalnit cu Ali Eissa, presedintele Asociatiei oamenilor de afaceri egipteni. Intrevederea a fost dedicata identificarii problemelor cu care se confrunta oamenii de afaceri egipteni in actiunile comerciale si de cooperare cu partenerii din Romania, fiind definite solutii eficiente pentru eliminarea acestora.
Sursa: Agerpres
Mihaela Croitoru este un editor online cu experienta, dedicat muncii sale, pasionat de domeniul legislativ, atat in ce priveste relatiile de munca din cadrul institutiilor publice, dar si din sectorul privat. Subiectele prezentate sunt, de fiecare data, corecte, informative si de interes pentru angajatii bugetari.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.