de Mara Dobrin 08 Apr. 2019 1060 |
Comisia Europeana si-a publicat recent raportul pe 2018 privind produsele periculoase notificate prin Safety gate - noua denumire a sistemului de alerta rapida. La nivel european, Raportul arata ca autoritatile au publicat 2 257 de alerte cu privire la produse periculoase.
Jucariile sunt categoria de produse cea mai frecvent notificata (31 %), urmate de autovehicule (19 %) si de imbracaminte, materiale textile si articole de moda (10 %), iar principalele riscuri identificate au fost riscurile chimice si vatamarile (25 % pentru fiecare), urmate de riscul de sufocare pentru copii (18 %).
La nivel national, cele mai frecvent notificate produse au fost automobilele (33%), urmate de categoria Imbacaminte textile si articole de moda (22%). Principalele categorii de risc identificate au fost Leziuni (44%), riscuri chimice (33%) si riscul de sufocare (11%).
V?ra Jourová, comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, a declarat: Safety gate este un instrument esential pentru protejarea europenilor de produse periculoase. Un instrument care functioneaza. Cu peste 2 000 de alerte si aproape de doua ori mai multe rechemari si retrageri de pe piata, raportul arata ca se asigura in mod eficace respectarea normelor. Vom continua sa colaboram cu autoritatile nationale si cu tarile terte astfel incat toti consumatorii europeni sa fie in siguranta.
Rechemarile de produse reprezinta una dintre cele mai obisnuite masuri de reducere a riscurilor pe care le pot prezenta produsele periculoase; cu toate acestea, proportia produselor recuperate cu succes de la consumatori ramane, in general, scazuta. Rezultatele unui nou sondaj pe aceasta tema arata ca o treime dintre respondenti folosesc in continuare, cu buna stiinta, produsele rechemate, ceea ce sugereaza ipoteza ca notificarile de retragere nu au efecte semnificative asupra consumatorilor si/sau ca este posibil ca riscurile sa nu le fie comunicate suficient de clar.
...citeste continuarea aici >>>

Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.