de Ana Tudor 09 Mar. 2015 2329 |
Institutiile publice au obligatia de a asigura fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
De asemenea, institutiilor publice le revine si obligatia suportarii costurilor privind examenul medical la angajare, potrivit art. 7 din HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor.
Serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sanatatii lucratorilor sunt:
- examenul medical la angajarea in munca
- examenul medical de adaptare, periodic
- examenul medical la reluarea activitatii
- supraveghere speciala
- promovarea sanatatii la locul de munca
In ceea ce priveste impozitul pe venit, art. 55 alin. (1) din Codul fiscal prevede ca, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.
Potrivit alin. (3) lit. b) al acestui articol, avantajele, cu exceptia celor prevazute la alin. (4), primite in legatura cu o activitate mentionata la alin. (1) si (2) includ si cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit sau la un pret mai mic decat pretul pietei.
Detalii suplimentare pe Containstitutii.ro
teeest
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.