de InfoInstitutii.ro 16 Ian. 2017 1838 |
De la 1 februarie 2017 va creste salariul minim brut, ceea ce va conduce la o serie de modificari legislative, acestea fiind importante in special pentru angajatori, atat din mediul privat cat si cel public. Asadar, angajatorii trebuie sa transmita catre registul registrul de evidenta al salariatilor (REVISAL) o raportare in ceea ce priveste majorarea salariului minim brut, daca angajatorii in cauza au salariati platiti cu venitul minim pe economie.
Pentru a realiza aceasta modificare si a o trimite catre REVISAL, adica Inspectia Muncii, angajatorii au la dispozitie 20 de zile de la data aparitiei schimbarii.
Desigur, acelor angajati care au salariul minim trebuie sa li se intocmeasca si un act aditional la contractul individual de munca, iar angajatorii au la dispozitie tot un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.
Care este termenul limita pentru raportarea catre REVISAL?
HG nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, stabileste ca angajatorii trebuie sa declare majorarea pana la data de 1 martie 2017.
Salariul va creste, de la 1 februarie, la 1.450 lei, fata de 1.250 cat este in prezent, conform masurilor adoptate de Guvernul Romaniei.
Angajatii platiti cu salariul minim pe economie vor castiga cu 140 de lei in plus (1.065 lei), dar angajatorii vor fi obligati sa scoata din buzunar inca 245 lei, pentru a plati costurile totale pentru angajati ( 1777 lei).
Institutiile Publice vor avea un Registrul public de evidenta a salariatilor, adica baza de date cu personalul platit din fonduri publice, unde trebuie semnalate toate detaliile contractului lor de munca. Registrul public pentru bugetari este alcatuit dupa modelul REVISAL - valabil doar pentru firmele private.
Citeste mai multe despre registrul public de evidenta al salariatilor aici >>>

Redactia InfoInstitutii.ro are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul institutiilor publice si legislatiei aferente.
Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de Codul administrativ, salarizarea bugetara, modificarile privind institutiile publice si spetele contabile si fiscale din acest domeniu. Explicam detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile din sectorul bugetar.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.