de Marius Matei 08 Mai. 2015 2835 1 |
Ordonanta nr. 28/2014, prin care "primarilor li s-au promis fonduri guvernamentale pentru asfaltarea de drumuri", baga in faliment unele primarii din judet, avand in vedere ca multi primari au semnat contracte de executie si abia apoi au aflat ca sunt decontate doar lucrarile executate pana la sfarsitul lui 2014, arata liberalii braileni.
"Consilierii judeteni ai PNL Braila atrag atentia asupra unei situatii generate de Guvernul Ponta si care produce efecte negative in mai multe comunitati brailene. In plina campanie electorala pentru alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului 2014, Guvernul Ponta a emis Ordonanta nr. 28/2014, prin care primarii au fost mintiti ca vor primi fonduri guvernamentale pentru asfaltarea de drumuri. In baza acestei promisiuni, primarii au organizat proceduri de achizitie si au semnat contracte pentru lucrari de reabilitare a infrastructurii rutiere.
In paralel, primariile au semnat cu Guvernul si contractele de finantare, in functie de nevoi si au trecut la treaba. Reprezentantii Guvernului Ponta nu au precizat, insa, ca toate contractele de finantare incheiate au fost valabile doar pana la sfarsitul anului 2014 si ca s-au putut deconta doar lucrarile executate pana la 31 decembrie. A fost una dintre cele mai mari pacaleli ale Guvernului Ponta", se arata intr-un comunicat remis joi de PNL Braila.
Consilierul judetean PNL Vasile Cortez a precizat ca primarii care au crezut in promisiunile Guvernului trebuie sa suporte din bugetele locale contravaloarea lucrarilor contractate, numai ca "fondurile de la bugetele locale sunt insuficiente, iar prestatorii de servicii pot cere insolventa primariilor care nu au de unde sa plateasca".
PNL reclama ca astfel de situatii sunt in cel putin 13 comune unde exista primari liberali si le solicita colegilor din PSD sa faca urgent demersuri pe langa premierul Ponta pentru a remedia aceasta situatie.
"La Unirea, de exemplu, dintr-o lucrare de peste 6,2 milioane de lei, Guvernul a suportat doar 200.000 de lei, la Ciocile, din 10,7 milioane de lei, tot 200.000 de lei au fost alocati de la bugetul de stat. In judetul Braila exista cel putin 13 astfel de situatii, in afara comunitatilor conduse de primari PSD, iar aceste comunitati se afla intr-un real pericol de a intra in incapacitate de plata sau de a li se cere insolventa, in conditiile in care situatia nu va fi remediata", se mai arata in comunicatul PNL Braila.
Autor: Marius Matei
Comentarii
privind unele mãsuri pentru dezvoltarea infrastructurii de stocare a energiei electrice ºi de echilibrare a Sistemului electroenergetic naþional, prin construirea ºi operarea centralelor hidroelectrice cu acumulare prin pompaj cu putere instalatã mai mare de 15 MW ?
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.