Primarul din Radauti a fost arestat. Ce se intampla cu Primaria

de Ioana Stoica 20 Apr. 2015 2312 1

Primarul din Radauti a fost arestat. Ce se intampla cu Primaria
Primaria Radauti ar putea ramane fara conducere, dupa ce primarul a fost arestat, iar Consiliul Local dizolvat.


Primaria municipiului Radauti ar putea ramane fara conducere, a declarat prefectul judetului Suceava, Constantin Harasim. Potrivit lui Harasim, mandatul secretarului interimar al municipiului,  Adrian Onciul, care asigura in prezent conducerea Primariei, dupa ce primarul Aurel Olarean a fost arestat si Consiliul Local a fost dizolvat, expira in 27 aprilie, iar ANFP a anuntat ca pentru aceasta functie se va organiza concurs pe 29 mai.

Prefectul a solicitat precizari din partea MAI privind modul in care va fi gestionat municipiul Radauti dupa ce, din 27 aprilie, mandatul secretarului interimar expira.

''Asteptam raspuns pana pe 27 aprilie, pentru a vedea cum va putea fi gestionat municipiul'', a spus Harasim, adaugand ca a transmis atat MAI, cat si Autoritatii Electorale Permanente, un proiect de hotarare de guvern pentru organizarea, pe 31 mai, a alegerilor partiale in municipiul Radauti pentru Consiliul Local.

Secretarul interimar al municipiului Radauti, Adrian Onciul, transferat de la Primaria Marginea, asigura in prezent conducerea Primariei, el avand atributii limitate, doar de gestionare a problemelor curente.

Mandatul primarului ales al municipiului Radauti, Aurel Olarean, este suspendat din septembrie 2014 pana la incetarea masurii arestarii preventive, iar Consiliul Local al municipiului Radauti a fost dizolvat prin hotarare judecatoreasca definitiva.

De la suspendarea lui Olarean din functie, dupa arestarea sa, pana la dizolvarea Consiliului Local, functia de primar a fost asigurata de viceprimar. Odata cu dizolvarea CL Radauti, consilierii locali, inclusiv viceprimarul cu atributii de primar, au pierdut mandatele.

Tribunalul Suceava a decis, pe 9 octombrie 2014, dizolvarea de drept a CL Radauti si a admis astfel cererea formulata de Prefectura Suceava de dizolvare a CL, care nu s-a intrunit doua luni consecutiv in sedinta, desi a fost convocat conform prevederilor legale. Decizia Tribunalului Suceava a fost contestata, iar Curtea de Apel Suceava a respins recursul, mentinand, in 31 martie, decizia Tribunalului Suceava, iar CL Radauti a fost dizolvat de drept.


Ioana Stoica Autor: Ioana Stoica
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

1 comentarii
EDI 21-Apr-2015 10:19:32
Politrucii isi fac de cap, iar masurile nu-i astampara.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit