de Ioana Stoica 30 Ian. 2020 491 |
Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) organizeaza joi o conferinta de presa in care va anunta extinderea competentelor organizatiei in raport cu persoanele juridice.
In cadrul evenimentului, se vor derula discutii privind valoarea beneficiilor obtinute de consumatori in anul 2019 si comparatia cu anii anteriori.
De asemenea, vor fi prezentate statistici privind numarul de cereri si dosare, situatia cererilor clasate de banci si IFN-uri si recomandari pentru consumatorii de servicii financiar-bancare.
La conferinta vor participa conciliatori, reprezentanti ai Colegiului de Coordonare al CSALB si ai Secretariatului de Procedura, care intermediaza efectiv relatia dintre consumatori, conciliatori si banci/IFN-uri.
La finele anului trecut, CSALB a transmis ca beneficiile negocierilor dintre consumatori si banci au depasit 2 milioane de euro:
"In ultimii trei ani si jumatate, negocierile purtate intre consumatori si banci/IFN-uri prin intermediul conciliatorilor, au adus beneficii ce depasesc 2 milioane de Euro. Valoarea medie a unui dosar care se refera la contractele de credit, solutionat in cadrul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) este de aproximativ 2.150 de Euro", se arata in comunicatul institutiei.
Cazuri solutionate vs. Cereri clasate
"43% dintre hotararile acceptate de cele doua parti au adus beneficii intre 1.000 si 5.000 de Euro, iar 7% dintre intelegerile dintre consumatori si banci depasesc valoarea de 10.000 de Euro. Astfel de rezultate au venit in special in ultimii doi ani de activitate a Centrului, odata cu deschiderea catre conciliere a tot mai multe banci comerciale. Cu toate astea, nu toate institutiile financiare bancare si nebancare au inteles beneficiile concilierii, iar unele dintre acestea resping nejustificat zeci de cereri venite din partea consumatorilor. Numai anul acesta sunt 285 de cereri clasate de banci, desi in toate aceste cazuri am fi putut avea negocieri intre parti si, ca urmare, consumatori multumiti", spune Alexandru Paunescu, Presedintele Colegiului de Coordonare al CSALB.
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.