de Marius Matei 07 Sep. 2015 3266 |
Auditul public intern este activitatea functionala independenta si obiectiva, care ofera asigurari si consiliere conducerii institutiei publie, pentru buna administrare a veniturilor si cheltuielilor, cu scopul de a perfectiona activitatile entitatii respective.
Functia de sef al compartimentului de audit public intern va fi ocupata in urma depunerii de catre candidati a urmatoarelor documente:
- curriculum vitae;
- minimum doua scrisori de recomandare de la persoane cu experienta in domeniul auditului intern;
- o lucrare de concepte privind organizarea si exercitarea auditului intern la entitate publica;
- o declaratie privind respectarea prevederilor art. 22 din Legea nr. 672/2002, referitoare la incompatibilitatile auditorilor interni;
Avizarea candidatilor se face in termen de 10 zile lucratoare de la data depunerii documentelor, prin analizarea acestora si prin consultari directe.
Procedura de avizare a sefilor compartimentelor de audit public intern din cadrul entitatilor publice se realizeaza prin analiza documentatiilor depuse si organizarea unui interviu, care este stabilit cu cel putin doua zile lucratoare inainte de data termenului-limita de avizare.
Membrii comisiei de avizare acorda note de la 1 la 10 si stabilesc calificativul final, astfel:
- slab, pentru medii sub 7;
- bine, pentru medii cuprinse intre 7 si 9;
- foarte bine, pentru medii peste 9.
Avizul este favorabil pentru calificativele bine si foarte bine si nefavorabil in cazul in care se obtine calificativul slab si se transmite persoanei solicitante sau conducerii entitatii publice, dupa caz, in termen de dou? zile de la data sustinerii interviului.
Numirea sefului compartimentului de audit public intern se face de catre conducatorul entitatii publice respective conform cu prevederile legale referitoare la organizarea si desfasurarea concursurilor/examenelor pentru ocuparea acestei functii.
Procedura de numire a sefului compartimentului de audit public intern este reglementata de HG nr.1086/2013 pentru aprobarea Normelor generale privind exercitarea activitatii de audit public intern.
... mai multe detalii aici >>
Autor: Marius Matei
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.