de Cristian Tanase 16 Feb. 2015 7077 |
Functionarii publici pot fi detasati in functii de conducere, daca pregatirea lor profesionala corespunde atributiilor si responsabilitatilor functiei publice, cu respectarea categoriei, clasei si gradului profesional al functionarului public.
Detasarea pe o functie publica de conducere se poate dispune in urmatoarele situatii:
- functia este vacanta sau temporar vacanta
- functionarul public indeplineste conditiile de studii si vechime in specialitatea studiilor
- nu exista in cadrul autoritatii sau institutiei publice functionari publici care sa exercite cu caracter temporar functia publica respectiva, conform prevederilor art. 89 alin. (2) din Legea 188/1999 prividn Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Atentie! Exercitarea cu caracter temporar a detasarii poate fi realizata de functionari publici sau de functionari publici cu statut special care indeplinesc conditiile de studii si de vechime in specialitatea studiilor pentru ocuparea functiei publice si care nu are o sanctiune disciplinara aplicata, care nu a fost radiata, in conditiile prezentei legi, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in functie de propunerea justificata a conducatorului autoritatii sau institutiei publice in al carei stat de functii exista functia publica corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici vacanta sau temporar vacanta.
Model cerere detasare pe functie de conducere:
Denumire angajator
Date de identificare ale angajatorului (adresa completa, CUI)
Date de contact ale angajatorului (telefon, fax)
Nr.de inregistrare
Data inregistrarii
DECIZIE/ORDIN/DISPOZITIE
privind detasarea doamnei/domnului___________________
Avand in vedere:
Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
Legea-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare;
OUG nr.84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar in anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum si unele masuri fiscal-bugetar;
Hotararea Guvernului nr.1860/2008 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, cu modificarile si completarile ulterioare;
Avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici nr.________________ ;
In temeiul prevederilor art. 89 coroborate cu prevederile art. 92 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
_____(conducatorul unitatii)_____________________emite prezenta/prezentul
DECIZIE/ORDIN/DISPOZITIE:
Art. 1 (1) Incepand cu data de ____________, potrivit art.89 si ale art. 92 din Legea nr.188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, doamna/domnul__________________ este detasata in cadrul _____________________ , pentru o perioada de ________ (cel mult 6 luni), pe functia publica de conducere vacanta de _________________________.
(2) Pentru functia publica de executie detinuta anterior detasarii in cadrul ____________________________, doamna/domnul beneficiaza de un salariu de baza lunar in cuantum de ________________ lei.
(3) Pe durata detasarii, functionarul public nominalizat la alin. (1) isi pastreaza functia publica de executie detinuta anterior detasarii in cadrul ____________________.
(4) Drepturile salariale aferente functiei publice de conducere de _______________________________detinuta ca urmare a detasarii in cadrul __________________________________ sunt platite de aceasta institutie, in conformitate cu prevederile art.89 alin. (4) teza a II-a din Legea nr.188/1999 privind statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 2 Compartimentul Resurse Umane, Compartimentul financiar-contabil si functionarul public nominalizat la art. 1 vor duce la indeplinire prevederile prezentei(ului) decizii/ordin/dispozitii.
Numele si prenumele reprezentantului legal al angajatorului,
(persoana care potrivit legii /actelor juridice constitutive/altor tipuri de acte legale reprezinta angajatorul in relatiile cu tertii)
Semnatura reprezentantului legal al angajatorului,
Stampila angajatorului
Comunicata in data de__________________
Nume/Prenume
Semnatura functionarului public:
Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.