Modificari in Legea-cadru: Sporuri reglementate in pandemie

de Ioana Stoica 07 Dec. 2020 1811

Modificari in Legea-cadru: Sporuri reglementate in pandemie
In Monitorul Oficial nr. 1179 din 4 decembrie 2020 a fost publicata Hotararea nr. 1.035/2020 privind modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare "Sanatate si asistenta sociala".


ARTICOL UNIC – Anexa la Hotararea Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare „Sanatate si asistenta sociala", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 284 din 30 martie 2018, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Dupa articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu urmatorul cuprins:

Articolul 5^1 – Prin derogare de la prevederile art. 5, pentru sporul prevazut in anexa nr. 2 la articolul unic lit. A pct. 9 teza a II-a, acordat pentru situatia de risc epidemiologic determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, nu se elibereaza buletine de determinare sau, dupa caz, expertizare a locurilor de munca.

 2. La articolul 8, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:

(4) Sporul prevazut in anexa nr. 2 la articolul unic lit. A pct. 9 teza a II-a, acordat pentru situatia de risc epidemiologic determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, nu se poate acorda cumulat cu alte sporuri pentru conditii de munca deosebit de periculoase. In situatia in care, pentru activitatea desfasurata in cadrul programului normal de lucru, ar putea fi acordate sporuri pentru conditii de munca ce nu se pot cumula, personalul va beneficia de sporul al carui cuantum este mai mare.

3. In anexa nr. 2 la articolul unic litera A, punctul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

9. personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare care participa efectiv la aplicarea masurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave si altele asemenea stabilite de Ministerul Sanatatii si declarate prin ordin. Pe durata starii de alerta si de urgenta instituite, in conditiile legii, pentru situatia de risc epidemiologic determinata de raspandirea virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul Romaniei, precum si pentru o perioada de 60 de zile de la data incetarii starii de alerta sau de urgenta, pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare publice sau din structurile acestora, dupa caz, inclusiv pentru personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID-19, marimea sporului este de la 75% pana la 85% din salariul de baza, cu exceptia personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din serviciile de ambulanta publice pentru care marimea sporului este de 80%;.

Ioana Stoica Autor: Ioana Stoica
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ. Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016