Salariul minim va creste DIFERENTIAT, incepand cu 1 ianuarie 2019

de Mara Dobrin 05 Nov. 2018 1837

Salariul minim va creste DIFERENTIAT, incepand cu 1 ianuarie 2019
Vesti bune pentru cei care castiga salariul minim pe economie, in contextul in care Olguta Vasilescu a anuntat, in cursul zilei de 4 noiembrie ca va fi data o ordonanta de urgenta curand, pentru ca aceasta majorare sa fie valida.


„La urmatoarea sedinta de Guvern, saptamana viitoare, vom avea o Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului Muncii. In Codul Muncii se vorbeste de salariul minim, dar nu de salariul minim diferentiat in functie de studii. Primul pas este modificarea Codului Muncii. Dupa ce se modifica, vom veni cu hotarare de Guvern”, a declarat, duminca, Olguta Vasilescu, conform Mediafax.

Chiar daca in acest moment aceasta este doar declaratia ministrului muncii, nu ar putea fi pusa in practica majorarea salariala diferentiat daca nu s-ar modifica mai intai Codul muncii.

Prin urmare, pentru marirea salariului de la 1 ianuarie la 2.080 de lei si respectiv 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare sau care au o vechime in munca de minimum 15 ani, trebuie mai intai modificat Codul muncii.


In prezent, in Codul muncii, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este reglementat astfel:

Art. 164 . (1) Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste prin hotarare a Guvernului...citeste continuarea aici >>>

 

Mara Dobrin Autor: Mara Dobrin
Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit