Stabilirea salariului de primar si viceprimar, in anul 2023

de Cristian Tanase 30 Ian. 2023 4647

Stabilirea salariului de primar si viceprimar, in anul 2023
"Pentru functiile de demnitate publica (primar, viceprimar) indemnizatia se stabileste prin inmultirea coeficientului cu salariul minim brut pe tara garantat in plata. intrebarea mea este: ce salariu minim brut se ia in calcul in anul 2023?" Raspunsul specialistului:


Potrivit art.I alin.(4) din OUG 168/2022, prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (1) din Legea-cadru 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, in anul 2023, incepand cu data de 1 ianuarie, indemnizatiile lunare pentru functiile de demnitate publica si functiile asimilate acestora, prevazute in anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, se mentin la nivelul aferent lunii decembrie 2022.

 

Avand in vedere ca functiile de primar si viceprimar sunt nominalizate expres la lit. C din cuprinsul anexei nr. IX la legea precitata, apreciem ca in anul 2023 cuantumul acestor indemnizatii ramane cel  aferent nivelului lunii decembrie 2022.

 

Raspuns oferit in luna ianuarie 2023 de catre specialistii site-ului PortalInstitutiiPublice.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Muncii + consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Cristian Tanase Autor: Cristian Tanase
Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit