Topul celor mai bine platite joburi din Romania

de Mara Dobrin 18 Apr. 2017 1614

Topul celor mai bine platite joburi din Romania
Majoritatea oamenilor se asteapta ca acele joburi care necesita pregatire temeinica sa fie cel mai bine remunerate, dar lucrurile nu stau intotdeauna asa.


Recent, un studiu publicat de Smartree, o companie de externalizare a proceselor de resurse umane, arata ca unele meserii la care nu s-ar astepta nimeni, precum cea de controlor de trafic aerian, monitor de studii clinice sau somelier sunt printre cele mai bine platite.

Personalul care activeaza in aceste domenii sunt remunerati cu 30.000 de lei, 6.000 de lei, respectiv 4.500 de lei net pe luna.

Asa cum se poate remarca, vorbim despre meserii rar intalnite care nu necesita studii superioare, cum ar fi cele de: controlor de trafic aerian, sudor in argon, macaragiu, alpinist utilitar, grefier sau somelier.

Coodonatorul departamentului de HR din cadrul Smartree, Raluca Penes:"Chiar daca nu este necesar sa ai studii superioare, acestea sunt totusi meserii speciale, care presupun anumite cursuri si calificari. Pentru a ajunge controlor de trafic aerian, in afara examenului de admitere, unul foarte strict, urmeaza o perioada de formare profesionala, specifica acestui domeniu."

Salariul de inceput pentru un controlor de trafic aerian este de aproximativ 20.000 lei net/luna si poate ajunge la 30.000 lei dupa cativa ani de experienta.

Iata alti lucratori care castiga bine in Romania: macaragiii, sudorii specialziati in argon si alpinistii utilitari. Acestia castiga, in medie, intre 3.000 si 3.500 lei net/luna.

Somelierii pot ajunge sa castige in medie 4.500 lei net/luna, iar salariul unui grefier poate urca pana la 4.000 lei net/luna, in functie de competente si nivelul de experienta.

In prezent meseriile de macaragiu si sudor sunt tot mai rar intalnite, existand un deficit de personal calificat in aceste domenii.

Iata alte meserii rare, unde este necesara absolvirea unei facultati: inginer topograf, inginer tehnician aparatura medicala, monitor studii clinice, inginer geodez si actuar:"Unele dintre aceste meserii sunt rare prin natura lor, piata locurilor de munca fiind una nu foarte ofertanta, asa cum este cazul inginerilor in topografie sau a celor geodezi. Insa, in cazul joburilor de actuar, piata se confrunta cu o lipsa de specialisti", a concluzionat Raluca Penes.

 

Mara Dobrin Autor: Mara Dobrin
Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit