de Mara Dobrin 01 Aug. 2018 691 |
Valoarea productiei ramurii agricole a crescut in 2017 cu 12,5% comparativ cu anul precedent, ajungand la 78,494 miliarde lei, iar valoarea productiei vegetale s-a majorat cu 19,5%, in timp ce la productia animala a scazut cu 0,4% si la servicii agricole cu 1%.
Aceste informatii au fost furnizate recent de Institutul National de Statistica (INS), iar datele nu sunt inca definitve.
In cursul anului 2017, structura valorii productiei nu a prezentat modificari semnificative in comparatie cu anul precedent. Ponderea productiei vegetale a fost de 67,8%, ponderea productiei animale de 31%, iar serviciile agricole au avut o pondere de 1,2%.
Structura valorii productiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, nu a prezentat modificari semnificative in anul 2017 comparativ cu anul precedent. Ponderea valorii culturilor de plante uleioase si alte grupe de produse a crescut cu 1,3 puncte procentuale, respectiv cu 1,7 puncte procentuale. Ponderea valorii culturilor de plante de nutret si de legume (inclusiv pepeni) a scazut cu 1,4 puncte procentuale, respectiv cu 1,0 puncte procentuale.
In ceea ce priveste structura valorii productiei animale, la porcine ponderea a crescut cu 2,1 puncte procentuale, iar la produsele obtinute din prelucrarea laptelui in ferma zootehnica si la pasari ponderea a scazut cu 3 puncte procentuale, respectiv 0,4 puncte procentuale.
Sursa: INS
Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.