de Mara Dobrin 01 Aug. 2018 727 |
Valoarea productiei ramurii agricole a crescut in 2017 cu 12,5% comparativ cu anul precedent, ajungand la 78,494 miliarde lei, iar valoarea productiei vegetale s-a majorat cu 19,5%, in timp ce la productia animala a scazut cu 0,4% si la servicii agricole cu 1%.
Aceste informatii au fost furnizate recent de Institutul National de Statistica (INS), iar datele nu sunt inca definitve.
In cursul anului 2017, structura valorii productiei nu a prezentat modificari semnificative in comparatie cu anul precedent. Ponderea productiei vegetale a fost de 67,8%, ponderea productiei animale de 31%, iar serviciile agricole au avut o pondere de 1,2%.
Structura valorii productiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, nu a prezentat modificari semnificative in anul 2017 comparativ cu anul precedent. Ponderea valorii culturilor de plante uleioase si alte grupe de produse a crescut cu 1,3 puncte procentuale, respectiv cu 1,7 puncte procentuale. Ponderea valorii culturilor de plante de nutret si de legume (inclusiv pepeni) a scazut cu 1,4 puncte procentuale, respectiv cu 1,0 puncte procentuale.
In ceea ce priveste structura valorii productiei animale, la porcine ponderea a crescut cu 2,1 puncte procentuale, iar la produsele obtinute din prelucrarea laptelui in ferma zootehnica si la pasari ponderea a scazut cu 3 puncte procentuale, respectiv 0,4 puncte procentuale.
Sursa: INS

Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice.