Guvernul Romaniei incepe implementarea strategiei nationale pentru prevenirea antisemitismului, xenofobiei si discursului instigator la ura

de Ioana Stoica 23 Mar. 2022 469

Guvernul Romaniei incepe implementarea strategiei nationale pentru prevenirea antisemitismului, xenofobiei si discursului instigator la ura
Prima reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementarii Strategiei nationale pentru prevenirea si combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului instigator la ura, aferenta perioadei 2021 - 2023, coordonat de Irina-Dumitrita Solomon, secretar de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, a avut loc in data de 22 martie 2022, la Palatul Victoria.


In deschiderea reuniunii, Seful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean, a precizat ca Executivul este pe deplin angajat in lupta pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului instigator la ura, iar implementarea, cu succes, a Strategiei nationale, reprezinta o prioritate.

 

„Strategia nationala pentru prevenirea si combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului instigator la ura reprezinta un instrument esential, mai ales in actualul context in care asistam la o intensificare a teoriilor conspirationiste si a mesajelor revizioniste, precum si la proliferarea, in special in mediul online, a mesajelor antisemite, rasiste sau xenofobe” a afirmat Seful Cancelariei Prim-Ministrului.

 

Reprezentantul special al Guvernului Romaniei pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului si xenofobiei, Alexandru Muraru, a subliniat ca, la finalul perioadei de implementare a Strategiei nationale, este esential ca Romania sa aiba informatii complete despre amploarea antisemitismului, xenofobiei si radicalizarii din societatea romaneasca. Totodata, a mentionat ca si in perioada urmatoare vor continua sa existe intalniri intre reprezentantii Cancelariei Prim-Ministrului si cei ai Corpului Diplomatic, respectiv ai institutiilor si structurilor cu atributii in domeniu.

 

Secretarul de Stat Irina-Dumitrita Solomon a declarat ca Strategia nationala nu trebuie sa ramana o tinta asumata doar la nivel discursiv si a reiterat importanta pe care Guvernul Romaniei o acorda implementarii Strategiei nationale, mai ales prin coordonarea de la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului. De asemenea, a precizat ca indeplinirea celor 36 de actiuni incluse in Planul aferent Strategiei depinde de gradul de implicare al tuturor actorilor responsabili.

 

In cadrul intalnirii, participantii au prezentat informari cu privire la stadiul demersurilor intreprinse, pana la momentul actual, pentru implementarea Strategiei, raportul anual cu privire la progresul inregistrat urmand a fi publicat in luna mai 2022, la implinirea unui an de la adoptarea Strategiei.

 

La reuniunea Comitetului interministerial au participat reprezentantii ministerelor si institutiilor care au calitatea de membru – Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justitiei, Ministerului Educatiei, Ministerului Culturii, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Sportului, Secretariatului General al Guvernului, Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel“, Agentiei Nationala pentru Romi.

 

In data de 13 mai 2021, Guvernul Romaniei a adoptat, prin Hotarare de Guvern, prima Strategie nationala pentru prevenirea si combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului instigator la ura, aferenta perioadei 2021-2023 si Planul de actiune aferent, iar in data de 28 februarie 2022, a fost infiintat, prin Decizia Prim-Ministrului nr. 173/28.02.2022, Comitetul interministerial pentru monitorizarea implementarii Strategiei nationale pentru prevenirea si combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului instigator la ura, aferenta perioadei 2021-2023.
 

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Ioana Stoica Autor: Ioana Stoica
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016