de Mara Dobrin 03 Nov. 2017 1121 |
Comisia Europeana a publicat recent apelul de propuneri pentru anul 2018 in cadrul Erasmus, programul Uniunii Europene destinat mobilitatii si cooperarii in domeniul educatiei, formarii, tineretului si sportului. Cu un buget care va fi suplimentat cu 200 milioane euro, cu 8% mai mare fata de 2017, Erasmus+ va oferi oportunitati majore pentru persoane si organizatii din Europa si din afara ei.
Mentionam ca Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru mobilitate si cooperare transnationala in domeniile educatiei, formarii, tineretului si sportului pentru perioada 2014-2020.
Tibor Navracsics, comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport, a declarat: "Sunt incantat de faptul ca Uniunea Europeana este pregatita sa investeasca, in 2018, 2,7 miliarde euro in Erasmus+, pentru a sprijini proiecte educationale extrem de valoroase si pentru a le oferi tinerilor europeni sute de mii de oportunitati de a studia si a se forma in strainatate. Activitatile care au marcat aniversarea a 30 de ani de Erasmus, in 2017, au evidentiat impactul pozitiv pe care aceasta poveste de succes a Uniunii Europene il are asupra celor care traiesc in intreaga Europa. Asa cum sublinia presedintele Juncker in iunie, fiecare euro investit in Erasmus+ este o investitie in viitorul tinerilor si al ideii europene. Salut, de asemenea, sprijinul manifestat de o serie de lideri europeni pentru ideea unui program Erasmus+ mult mai ambitios in viitor."
Principalele directii de actiune ale programului sunt:
- promovarea oportunitatilor de mobilitate atat pentru tineri, studenti, stagiari sau voluntari, cat si pentru profesori;
- crearea sau consolidarea de parteneriate intre mediul academic, organizatiile de tineret si angajatori;
- sustinerea dialogului si a colectarii datelor necesare pentru a realiza reforma sistemelor de educatie, formare si tineret;
- promovarea excelentei in invatamant si a cercetarii in domeniul studiilor europene prin intermediul programelor Jean Monnet; si
- sustinerea proiectelor transnationale in domeniul sportului, cu accent pe sportul de masa.
Printre noutatile pentru 2018 se numara un accent crescut pe stagiile de lunga durata (ErasmusPro), dar si simplificarea procedurilor de inscriere a propunerilor pentru granturi. In 2018, ca si in anii precedenti, proiectele ce vizeaza favorizarea incluziunii sociale vor avea prioritate.
Comisia a publicat, de asemene, Ghidul programului Erasmus+, ce reprezinta documentul-cheie care ofera celor interesati informatii complete asupra oportunitatilor incluse in apelul de propuneri.
Sursa: europa.eu
Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.