de Ioana Stoica 04 Mar. 2014 7337 |
Drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de finantarea acestora, pe perioada delegarii si detasarii, precum si in cazul deplasarii in cadrul localitatii, in interesul serviciului, se stabilesc dupa urmatoarele criterii:
- pentru delegarea si detasarea in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului - potrivit anexei la H.G. nr. 1.860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului;
- pentru deplasarile in strainatate - potrivit H.G. nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.
Angajatii autoritatilor si institutiilor publice care executa perioada de detasare ori delegare in localitati situate la distante mai mari de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca, au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport dus-intors, potrivit articolului 13 din H.G. nr. 1.860/2006, astfel:
a) cu avionul, pe orice distanta, clasa economica;
b) cu orice fel de tren, dupa tariful clasei a II-a, pe distante de pana la 300 km, si dupa tariful clasei I, pe distante mai mari de 300 km;
c) cu navele de calatori, dupa tariful clasei I;
d) cu mijloace de transport auto si transport in comun, dupa tarifele stabilite pentru aceste mijloace;
e) cu mijloace de transport auto ale unitatilor, daca acestea au asemenea posibilitati, cu incadrarea in consumurile lunare de combustibil, stabilite potrivit legii;
f) cu autoturismul proprietate personala.
Deplasarea cu autoturismul proprietate personala se poate face numai cu aprobarea prealabila a ordonatorului de credite, atat pentru posesorul autoturismului, cat si pentru persoanele din cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice care se deplaseaza impreuna cu acesta, conform art. 16 si 17.
In aceasta situatie, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.
Vor fi decontate cheltuielile de transport si pentru persoana care ocupa o functie de demnitate publica, care se deplaseaza, in interesul serviciului, in alte localitati din tara, indiferent de distanta si de mijlocul de transport folosit.
De aceleasi drepturi si conditii beneficiaza si persoana cu functie de conducere, asimilata, in conditiile legii, unei functii de demnitate publica. In cazul in care deplasarea se efectueaza cu autoturismul proprietate personala, aceste persoane primesc contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.
Cheltuielile de transport se deconteaza pe baza de documente justificative, conform art. 24.
Autor: Ioana Stoica
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.