de Ana Tudor 02 Dec. 2016 1559 |
Pe durata executarii contractului individual de munca salariatul poate fi obligat la neconcurenta printr-un act aditional la CIM, numit clauza de neconcurenta.
Prin includerea clauzei de neconcurenta in CIM, angajatul se obliga in mod expres sa nu faca concurenta angajatorului sau in temeiul art. 39 alin. (2) lit. d) din Codul muncii.
Partile pot negocia si cuprinde in contract o clauza de neconcurenta prin care salariatul sa fie obligat ca dupa incetarea contractului sa nu presteze, in interes propriu sau al unui tert, o activitate care se afla in concurenta cu cea prestata la angajatorul sau, in schimbul unei indemnizatii de neconcurenta lunare pe care angajatorul se obliga sa o plateasca pe toata perioada de neconcurenta.
Daca doriti sa incheiati o clauza de neconcurenta cu salariatii dvs., trebuie sa stiti ca la incheierea unei astfel de clauze, niciuna dintre partile contractante nu mai poate renunta unilateral (fara acordul celeilalte).
Plata indemnizatiei de neconcurenta se face lunar avand in vedere faptul ca la art. 21 din Codul muncii se prevede ca partile pot negocia ?i cuprinde in contract o clauza de neconcurenta prin care salariatul sa fie obligat ca dupa incetarea contractului sa nu presteze, in interes propriu sau al unui tert, o activitate care se afla in concurenta cu cea prestata la angajatorul sau, in schimbul unei indemnizatii de neconcurenta lunare.
Indemnizatia de neconcurenta este lunara.
Sursa: Portal Codul Muncii
teeest
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.