de Cristian Tanase 19 Apr. 2021 773 |
Ministerul Finantelor va avea un numar maxim de 1997 de angajati, cu exceptia demnitarilor, ca urmare a preluarii de la ANAF a 220 de posturi alocate activitatii de solutionare contestatii si a 62 posturi vacante.
Un proiect de hotarare publicat recent arata ca suplimentarea personalului este determinata de preluarea, de la ANAF, a activitatii de solutionare a contestatiilor formulate impotriva titlurilor de creanta. Acelasi proiect prevede infiintarea unui post de secretar de stat, pe langa cele 4 existente in prezent, si a 4 posturi aferente cabinetului demnitarului, si infiintarea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici de secretar general adjunct, arata Agerpres.
Totodata, o alta modificare se refera la comasarea prin absorbtie a Unitatii de management a investitiilor publice la nivel de serviciu in cadrul Directiei de Programare a Investitiilor Publice, care isi va schimba denumirea in Directia de investitii si parteneriate strategice. Aceasta va functiona in subordinea ministrului Finantelor. Potrivit aceleiasi surse, ar urma sa se infiinteze si Directia de politici publice si pregatire a sedintelor de Guvern, organizata prin transformarea Serviciului unitatea de politici publice si pregatire sedinte de Guvern.
"Propunerea are la baza o si mai buna functionare a activitatii ministerului in domeniul aprobarii si avizarii actelor normative avand in vedere rolul important ca minister de sinteza al Ministerului Finantelor, precum si necesitatea adoptarii in regim de urgenta a unor masuri in ceea ce priveste circuitul electronic si arhivarea electronica a actelor normative, conform noilor reglementari in acest sens, acte care insumeaza anual peste 12.000 de proiecte. Prin urmare se impune crearea unei structuri distincte, Directia de politici publice si pregatire sedinte de Guvern, care pe langa cele mentionate mai sus, va prelua si atributia de monitorizare a respectarii procedurilor stabilite de Legea nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, precum si analiza modului de atingere a obiectivelor stabilite prin acte normative initiate de Ministerul Finantelor", se arata in documentul citat de aceeasi sursa.
De asemenea, dupa adoptarea noului proiect, Ministerul Finantelor Publice va deveni Ministerul Finantelor.
Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.