OUG 115/2022 pentru salariatii din administratia publica locala - se vor aplica dispozitiile?

de Ioana Stoica 05 Sep. 2022 2420

OUG 115/2022 pentru salariatii din administratia publica locala - se vor aplica dispozitiile?
"Avand in vedere aparitia OUG 115/2022, va rugam sa ne lamuriti daca se aplica si in administratia publica locala, in cazul in care in institutia noastra angajatii sunt incadrati in conformitate cu art. 11 alin.(1) din legea 153/2017 si care este modalitatea de calcul?" Raspunsul specialistului:


Potrivit art. 38 alin.(3) lit.b) din Legea 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, prin exceptie de la lit. a), salariile lunare ale personalului prevazut la art. 11 se stabilesc in conformitate cu prevederile acestui articol.

 

Potrivit art. 11 din legea sus-mentionata, pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul familiei ocupationale «Administratie» din aparatul propriu al consiliilor judetene, primarii si consilii locale, din institutiile si serviciile publice de interes local si judetean din subordinea acestora, salariile de baza se stabilesc prin hotarare a consiliului local, a consiliului judetean sau a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, in urma consultarii organizatiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.

 

Nivelul veniturilor salariale se stabileste, in conditiile prevazute la alin. (1) si (3), fara a depasi nivelul indemnizatiei lunare a functiei de viceprimar sau, dupa caz, a indemnizatiei lunare a vicepresedintelui consiliului judetean, sau, dupa caz, a viceprimarului municipiului Bucuresti, corespunzator nivelului de organizare: comuna, oras, municipiu, sectoarele municipiului Bucuresti, primaria generala a municipiului Bucuresti, exclusiv majorarile prevazute la art. 16 alin. (2), cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate in bugetele de venituri si cheltuieli.

 

Ca atare, in opinia noastra, personalului caruia ii sunt incidente dispozitiile art. 11 din Legea nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, nu ii sunt incidente si dispozitiile art. 38 alin.(4) din acelasi act normativ,  aceste persoane beneficiind de salariile de baza stabilite in conditiile art.11 din lege, fiind stabilit intre anumite limite astfel incat sa nu depaseasca nivelul indemnizatiei lunare a functiei de viceprimar.

 

Avand in vedere ca la articolul I din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 130/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative sunt instituite derogari de la dispozitiile art. 38 alin.(4) din Legea 153/2017 si tinand cont de faptul ca regula generala instituita de art. 38 alin.(4) anterior citat nu se aplica personalului caruia salariile ii sunt stabilite conform art. 11 din acelasi act normativ, apreciem ca nici derogarea nu poate fi aplicata personalului caruia ii sunt incidente dispozitiile art. 11 din Legea 153/2017.

 

Pe cale de consecinta, apreciem ca dispozitiile OUG 115/2022 care sunt in fapt modificari ale OUG 130/2021 nu sunt aplicabile personalului ale carui salarii de baza sunt stabilite conform dispozitiilor art. 11 din Legea 153/2017.  


 

Un raspuns valabil la data de 1.09.2022, realizat de expertii de la PortalInstitutiiPublice >>>

Ioana Stoica Autor: Ioana Stoica
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ. Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016