de Cristian Tanase 05 Mai. 2016 2409 |
Primaria Galati a decis sa renunte la transportul in comun oferit de companiile private din 9 mai, potrivit primarului municipiului, Marius Stan.
Transportul public de persoane din municipiul Galati va fi asigurat doar cu mijloacele de transport ale societatii edilitare SC Transurb, renuntandu-se la transportatorii privati de maxi-taxi care detin 170 de microbuze.
"S-a renuntat la maxi-taxi ca urmare a deciziei Consiliului Local Municipal Galati si ca urmare a asumarii SC Transurb ca va putea acoperi toate traseele", a spus edilul.
Potrivit acestuia, SC Transurb are, in momentul de fata, pe trasee 56 de autobuze si troleibuze si 24 de tramvaie, iar dupa 9 mai, conducerea societatii promite ca va avea 108 autobuze si troleibuze si 35 de tramvaie.
"La aceasta ora, capacitatea totala de transport, la ora de varf, este de 8.100 de persoane pe ora - atatea persoane se pot urca, simultan, in mijloacele de transport in comun - iar dupa 9 mai, cu mijloacele de transport suplimentate ale Transurb, capacitatea de transport va fi de 9.720 de persoane. Deci, teoretic, nu ar trebui sa fie probleme, insa stiu ca mereu exista diferente dintre ce e pe hartie si ce e in realitate", a precizat Marius Stan.
Acesta a adaugat ca, pana la finele anului, Transurb urmeaza sa achizitioneze 14 troleibuze si "daca situatia o va impune", se vor mai achizitiona alte 20 de autobuze second-hand. Edilul a mai precizat ca, daca timp de doua luni, SC Transurb nu va demonstra ca poate sa asigure servicii de calitate in privinta transportului de calatori, administratia locala are posibilitatea legala de a apela din nou la transportatorii privati cu microbuze.
"Exista in Directiva Europeana nr. 1.370 un paragraf care spune ca, in situatia unei perturbari a serviciului sau in cazul riscului iminent de producere a unei asemenea perturbari, masurile de urgenta respective pot lua forma unei atribuiri directe sau a unui acord formal de prelungire a unui contract de servicii publice sau unei cerinte de respectarea anumitor obligatii de serviciu public. Adica putem, in situatie de urgenta, prin atribuire directa, sa apelam la orice privat care poate completa lipsa de servicii a Transurb. Este o punere in tema, nu o amenintare, Transurb trebuie sa inteleaga ca nu sunt stapanii inelelor, avem mijloace de a interveni in mod rapid pentru a reglementa disfunctionalitatile", a explicat Marius Stan.

Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.