Primarii de orase nu sunt de acord cu noua grila de salarizare

de Ioana Stoica 13 Apr. 2016 3970

Primarii de orase nu sunt de acord cu noua grila de salarizare
Primarii de orase considera inacceptabila adoptarea unei grile de salarizare care, in fapt, duce la scaderi substantiale ale salariilor angajatilor din administratia publica locala si ale indemnizatiilor celor care ocupa functii alese de demnitate publica cu atributii executive, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Oraselor din Romania (AOR).


AOR sustine restructurarea si modernizarea administratiei locale pe criterii de analiza corecta pentru realizarea unor servicii publice complete, diverse, de buna calitate, accesibile tuturor cetatenilor si considera ca aceste lucruri pot fi realizate de administratia publica locala numai cu personal competent, specializat si corect motivat in functia publica sau angajat pe baza de contract.

Citeste si Noua Grila de Salarizare in Administratia Publica

"Angajatii din adminstratia publica locala au indurat mereu vicisitudinile din sistemele de salarizare defectuoase, fara sa beneficieze de masurile favorabile luate in timp de guvernele vremelnice, salariile lor inregistrand diferente foarte mari in raport cu angajatii din prefecturi sau ministere, carora in unele cazuri li s-au inclus bonusurile sau sporurile in salariul de baza, cu toate ca acestia indeplinesc atributii similare, in aceleasi conditii de munca. Niciun Guvern nu a raspuns favorabil solicitarilor repetate ale AOR de a realiza un sistem reformat de salarizare pentru administratia publica locala, invocand dificultati financiare si aratandu-si, de fapt, dezinteresul pentru acest domeniu de activitate", se mentioneaza in comunicatul transmis marti.

Primarii de orase mai spun ca marea parte a salariatilor din administratia publica locala au ajuns in pragul disperarii, nemaiputand suporta cheltuielile vietii zilnice, fapt care ii determina sa plece din sistem, existand riscul ca primariile sa ramana fara specialisti.

AOR se declara ingrijorata de lipsa dialogului si de impunerea de catre administratia centrala a unei legislatii care pune in pericol functionarea si dezvoltarea coerenta a unitatilor administrativ-teritoriale si isi exprima nemultumirea fata de lipsa de transparenta a Guvernului Romaniei in fundamentarea si elaborare proiectului de ordonanta de urgenta care are ca obiect de reglementare stabilirea unui sistem de salarizare pentru personalul din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat al statului.

In urma discutiilor cu reprezentanti sindicatelor, ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului de ordonanta de urgenta privind salarizarea in sectorul bugetar iar, in cazul in care Executivul nu va fi de acord cu aceasta decizie, aceasta este dispusa sa isi depuna mandatul.

"Pana la urma, noi asiguram partea tehnica a acestei legi iar, in conditiile in care se incearca variante care nu au cum sa satisfaca obiectivele propuse, nu avem cum sa le sustinem si sa fim de acord cu ele. In conditiile in care proiectul nu va fi retras maine (miercuri - n.r.), doamna ministru isi va da demisia", a precizat consilierul ministrului Muncii, Cosmin Andreica, la finalul discutiilor cu liderii sindicali.
Ioana Stoica Autor: Ioana Stoica
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit