de Ana Tudor 28 Oct. 2015 8251 3 |
Guvernul pregateste inca o surpriza tuturor angajatilor platiti din fonduri publice. Noua lege a salarizarii, pe care toti bugetarii o asteapta cu nerabdare, se va aplica in minimum patru ani.
Conform proiectului legii salarizarii, aceasta se va aplica in mai multe transe, pe parcursul a cel putin patru ani, a anuntat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.
Proiectul noii legi a salarizarii a fost discutat in ultima sedinta a Guvernului. Ministrul Finantelor a fost intrebat de jurnalisti despre transele de aplicare a legii salarizarii, el aratand ca momentan nu se stie rata majorarilor salariale.
"Trebuie sa stim clar care este forma pe care se merge in primul rand de catre Ministerul Muncii pentru ca noi asezam practic impactul acestei forme finale a Legii salarizarii, iar dupa aceea, in paralel cu modul de elaborare a Bugetului pe 2016, putem spune exact daca da, si daca da, in cate transe si mai ales cat de mare e prima transa din 2016, pentru ca de fapt asta e primul pas. Noi am spus initial, undeva la minimum patru ani, sa aplicam aceasta lege, pentru ca impactul este unul consistent", a declarat Teodorovici.
Referitor la urmatoarea majorare salariala, bugetarii ar mai avea de asteptat, a aratat ministrul Finantelor. Acesta spune ca o eventuala majorare salariala consistenta nu va avea loc in 2016, tinand cont ca Guvernul a luat deja o serie de masuri cu impact bugetar semnificativ.
"Sper nu se mai aprobe, la nivelul Parlamentului, si alte initiative care sa aiba un impact bugetar si care sa nu fie luate de noi in calcul si atunci, automat, se schimba iar discutia. Deci sunt mai multe elemente de care depind de forma finala a Legii salarizarii si mai ales modul in care aceasta va fi aplicata, in cate transe si cu cat se va incepe in prima transa", subliniaza ministrul Finantelor.
Tinand cont ca legea salarizarii personalului platit din fonduri publice va fi trimisa Parlamentului abia in luna noiembrie, este exclus ca prima etapa de majorare salariala sa aiba lor in luna decembrie.
"Legea intra in Parlament in noiembrie si intr-o luna este extrem de complicat sa dezbati o asfel de lege care are va avea efecte in toate zonele din sectorul bugetar", a afirmat ministrul Teodorovici.
teeest
Comentarii
LA PRIVAT SE DA SALAR SI LA NEGRU ADICA IN SCRIPTE MINIM PE ECONOMIE LA NEGRU CEVA MAI MULT,LA STAT CAT AI PE FLUTURAS ATATA AI PENTRU TRAI O LUNA DE ZILE.
IN PRIMARII NUMAI CEI DE LA POLITIA LOCALA MAI PRIMESC NORMA DE HRANA 960 DE LEI.
ESENTA LUCRURILOR ESTE ACEASTA : STATUL INDEAMNA PROPRII ANGAJATI DATORITA SALARIILOR DE MIZERIE SA DEVINA NECINSTITI,DIN PACATE ,VA DAU DAU EXEMPLE CONVINGATOARE:
1 JURIST IN PRIMARIE,NU CASTIGA NICI UN PROCES PRIMARIA DAR CASTIGA PARTEA ADVERSA,NMENI NU ESTE TRAS LA RASPUNDERE IAR JURISTUL PE ALTE NUME ISI UMPLE CAMARILE SI CONTURILE,NU ESTE OMENIT JURISTUL,NU ESTE RASPLATIT PENTRU FIECARE PROCES CASTIGAT,SI SE PIERDE,PENTRU UN SALAR DE 900 DE LEI CU FACULTATE NU MERITA SA TE ZDROBESTI.
2DIRECTIA PATRIMONIU IN PRIMARIE COMPARTIMENT AUTORIZARE-CONTROL,INFORMEZI PARTEA ADVERSA,FIRMELE CA SE FAC CONTROALE SI VERIFICARI,SA-SI PUNA ACTELE LA ZI,NIMENI NU TE STIMULEAZA DACA ITI FAC DATORIA SI DAI AMENZI SI SE INCASEAZA ACESTEA,DE ACEEA NU DAI AMENZI DAR ITI UMPLI BUZUNARUL PE ALTE NUME.
NUMAI SALARIILE DECENTE DETERMINA ANGAJATUL SA FIE CINSTIT,ALTFEL IL DETERMINA SA FIE NECINSTIT.
DE CE IN PRIMARII NUMAI CEI DE LA POLITIA LOCALA PRIMESC NORMA DE HRANA 960 DE LEI?
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.