Guvernul vrea sa atace legea salarizarii la CCR

de Marius Matei 02 Nov. 2016 2600 1

Guvernul vrea sa atace legea salarizarii la CCR
Guvernul va ataca la Curtea Constitutionala legea salarizarii unitare, daca acest proiect va trece de Parlament in forma actuala, din cauza impactului bugetar pe care l-ar crea.


Anuntul a fost facut de viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul Economiei.

"Eu sau unul dintre noi, din Guvern, va ataca acest proiect, daca va trece asa cum e. Pana acum, Guvernul a atacat cam toate proiectele care prevad cresteri de cheltuieli fara o baza bugetara", a declarat Costin Borc in timpul unei sedinte cu membrii Camerei de Comert Romano-Germane (AHK), reuniti intr-o sedinta la Bucuresti.

Acesta a subliniat ca legea salarizarii, in forma actuala, nu e insotita de precizarea surselor financiare din care se vor sustine masurile prevazute.

"A arata doar bugetul de stat ca sursa de finantare nu este o abordare serioasa", mentioneaza Costin Borc.

Impotriva legii salarizarii este si ministrul Finantelor, Anca Dragu.

"Estimam un deficit bugetar de peste 3% din PIB, daca nu se decide reducerea altor cheltuieli. Ar trebui sa vedem cand iese acest proiect si vom vedea apoi ce facem".

Deputatii au adopta de la inceputul acestei saptamani mai multe amendamente la OUG 20/2016 privind salarizarea bugetarilor, in care sunt incluse majorari salariale pentru angajatii din Educatie si Sanatate.

 

Marius Matei Autor: Marius Matei
Marius Matei, redactor InfoInstitutii.ro, aduce in atentia cititorilor stiri si noutati legislative cu privire la institutiile publice, sectorul bugetar si modificari legislative care ii privesc direct pe functionarii publici si nu numai. Experienta de aproape 10 ani in domeniu il califica pentru a face parte dintr-un colectiv de profesionisti. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

1 comentarii
Elena 15-Nov-2016 22:49:04
Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: lenanegrea@gmail.com

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit