de InfoInstitutii.ro 05 Iun. 2017 946 |
Comisia Europeana a publicat recent raportul celei de a 2-a misiuni de monitorizare post-program, efectuate in Romania de reprezentantii Directiei Generale de Afaceri Economice si Financiare. Acesta contine concluziile misiunii in cauza si identifica provocarile cu care se confrunta inca economia romaneasca.
Misiunea s-a desfasurat in perioada 16-17 martie 2017. In raportul ei se arata ca riscurile de neplata a asistentei financiare furnizate de UE pentru balanta de plati sunt minime, cresterea economica ramane robusta in perioada 2017-2018 (potrivit previziunilor), deficitul public a crescut substantial si va depasi plafonul din Tratat daca nu se schimba nimic in materie de politici, cadrul fiscal este solid dar are o implementare ineficienta, iar adaptabilitatea sectorului financiar s-a consolidat, in timp ce riscurile ce decurg din diversele initiative legislative s-au atenuat.
Urmatoarea misiune este prevazuta sa aiba loc in toamna anului 2017.
Raportul face parte din asa-numitele "Lucrari institutionale in domeniul economiei europene", ce analizeaza situatia si evolutiile economice din statele membre ale UE si sunt folosite ca baza pentru deciziile de politica economica ale Comisiei Europene, Consiliului UE si Parlamentului European. Opiniile exprimate in documentele neoficiale nu reprezinta in mod expres pozitia Comisiei Europene.
Sursa: europa.eu

Redactia InfoInstitutii.ro are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul institutiilor publice si legislatiei aferente.
Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de Codul administrativ, salarizarea bugetara, modificarile privind institutiile publice si spetele contabile si fiscale din acest domeniu. Explicam detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile din sectorul bugetar.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.