de Mara Dobrin 06 Sep. 2018 1010 |
Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS), in parteneriat cu Agentia Nationala Pentru Plati si Inspectie Sociala, organizeaza vineri 07 septembrie 2018, incepand cu ora 10.00, la Hotel Euro Hotels (sala Grivita), din str. Gheorghe Polizu nr.4, Sector 1, Bucuresti, conferinta de prezentare si promovare a proiectului "Cresterea eficientei interventiilor atat la nivelul MMJS, cat si a structurilor aflate in coordonarea MMJS - cod SIPOCA 390/cod MySMIS 115657."
Evenimentul reuneste reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale din domeniu.
Scopul proiectului il reprezinta optimizarea procesului decizional al MMJS astfel incat acesta sa fie orientat catre cetateni si salariati prin aplicarea cadrului comun de autoevaluare a modului de functionare, elaborarea si implementarea de proceduri de sistem, operationale, precum si initierea de masuri de simplificare a unor proceduri de lucru si a unor politici publice.
Obiectivele specifice ale proiectului :
a. Evaluarea sistemului de management existent si dezvoltarea cadrului comun de autoevaluare (CAF) la nivelul MMJS.
b. Realizarea unui sistem de indicatori de incluziune sociala si un set de proceduri de lucru elaborat pentru implementarea VMI si a celorlalte beneficii sociale.
c. Dezvoltarea unui sistem de monitorizare si evaluare a documentelor strategice aflate in coordonarea MMJS.
d. Cresterea abilitatilor personalului din cadrul MMJS si ANPIS pentru elaborarea de proceduri simplificate, politici publice si seturi de indicatori prin participarea la instruire.
Rezultatele principale ale proiectului:
1. Dezvoltarea si aplicarea cadrului comun de autoevaluare a modului de functionare a MMJS (CAF).
2. Elaborarea unui sistem de monitorizare si evaluare a aplicarii masurilor prevazute in „Strategia nationala privind incluziunea sociala si reducerea saraciei pentru perioada 2015-2020.”
3. Elaborarea unui sistem de indicatori de incluziune sociala; Indicatorii vor fi clasificati dupa tipul lor in indicatori de intrare, rezultat, consecinta si impact.
4. Elaborarea unui set de proceduri de lucru pentru implementarea VMI si pentru celelalte beneficii sociale gestionate de ANPIS.
5. Analiza legislatiei care reglementeaza sistemul indicatorilor de incluziune sociala, precum si a mecanismului national pentru promovarea incluziunii sociale.
6. Sistematizarea fondului activ al legislatiei care reglementeaza sistemul indicatorilor de incluziune sociala, precum si a mecanismului national pentru promovarea incluziunii sociale.
7. Dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor personalului din cadrul MMJS si a structurilor aflate in subordine
Perioada de implementare a proiectului este de 26 de luni, incepand cu data de 02.05.2018.
Valoarea totala eligibila aprobata a proiectului este de 6.388.127,93 lei , din care:
· 989.913,86 lei - cofinantarea eligibila a beneficiarului MMJS;
· 33.217,47 lei – cofinantarea eligibila a partenerului ANPIS;
· 5.364.996,60 lei - valoarea eligibila nerambursabila din Fondul Social European.
Sursa: Ministerul Muncii si Justitiei Sociale
Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.