de Marius Matei 28 Oct. 2021 533 |
In urma mai multor informatii aparute in presa cu privire la modificari noi asupra pensiilor si salarizarii din fonduri publice, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a anuntat ca nu va fi majorata varsta de pensionare prin noul proiect de reforma a legii pensiilor si ca, totodata, nu se va modifica nici stagiul actual de cotizare.
"Atragem atentia ca viitoarea lege nu prevede majorarea varstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire in caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este in dezbatere in Parlament si da posibilitatea ramanerii in activitate pana la 70 de ani celor care doresc. (...). Actuala lege a pensiilor publice (Legea nr. 263/2010) prevede ca stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va ramane neschimbat in viitoarea lege", se arata in comunicatul ministerului.
Modificarile privind reforma pensiilor si legii salarizarii din fonduri publice vor fi elaborate de specialistii Ministerului Muncii.
"Cele doua legi vor fi elaborate de Ministerul Muncii. Legislatia care va fi trimisa in Parlament spre dezbatere si aprobare va fi elaborata de catre specialistii Ministerului Muncii. Rolul consultantilor este sa puna la dispozitia echipelor tehnice din minister analize, proiectii si ipoteze de lucru care sa ajute la elaborarea si fundamentarea unor proiecte de lege predictibile, echitabile si sustenabile. Precizam ca sprijinul unor specialisti cu expertiza internationala, mentionat in caietele de sarcini, a fost inteles, acceptat si asumat integral de CE prin PNRR", informeaza Ministerul Muncii.
Clarificarile vin in contextul in care au aparut mai multe informatii, in spatiul public, cu privire la eventualele modificari privind pensiile si salarizarea din fonduri publice.
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a lansat caietele de sarcini pentru obtinerea de expertiza profesionala necesara celor doua reforme asumate prin PNRR (pensii si salarizare din fonduri publice).
Potrivit ministerului, finantarea expertizei prevazuta in caietele de sarcini este decontabila integral prin PNRR, iar asistenta tehnica este necesara pentru fundamentarea reformelor in domeniile pensiilor si salarizarii din fonduri publice, precum si pentru obtinerea de analize, proiectii si ipoteze de lucru necesare pentru elaborarea noilor acte normative in domeniile mentionate.
Marius Matei, redactor InfoInstitutii.ro, aduce in atentia cititorilor stiri si noutati legislative cu privire la institutiile publice, sectorul bugetar si modificari legislative care ii privesc direct pe functionarii publici si nu numai. Experienta de aproape 10 ani in domeniu il califica pentru a face parte dintr-un colectiv de profesionisti.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.