Reforma si modernizarea continua la Curtea de Conturi

de Cristian Tanase 29 Mar. 2021 780

Reforma si modernizarea continua la Curtea de Conturi
Curtea de Conturi a Romaniei a anuntat recent ca, in cadrul institutiei, continua demersurile de reforma si modernizare, asumate in cadrul proiectului CCR-SAI pentru cetatean, in vederea cresterii capacitatii institutionale, pentru un act de audit in conformitate cu standardele internationale.


De asemenea, zilele trecute au avut loc mai multe intalniri cu reprezentanti ai societatii civile si ai mass- media, in cadrul carora s-a discutat despre impactul direct al rapoartelor Curtii de Conturi in societate si in viata beneficiarului final, cetateanul. Subiectele abordate in cadrul dezbaterilor au vizat modul in care rapoartele institutiei noastre ar putea fi imbunatatite pentru a deveni mai accesibile si mai usor de inteles pentru publicul larg, dar si modalitatea prin care acestea sunt comunicate in spatiul public, informeaza Agerpres.
 

"Demersul nostru se inscrie in incercarea de a transforma Curtea de Conturi din Romania intr-o institutie mai deschisa, orientata spre problemele si nevoile reale ale cetateanului, utilizand eficient canalele de comunicare pentru un dialog transparent cu societatea", a afirmat Mihai Busuioc, presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, citat de aceeasi sursa. 
 

Potrivit Curtii de Conturi, discutiile cu reprezentantii societatii civile si mass-media au avut loc in contextul unei analize de tip peer-review (inter pares), realizata de parteneri din institutiile supreme de audit din Polonia, Olanda si Austria si al carei scop este cresterea calitatii actului de audit al Curtii de Conturi din Romania.
 

"Aceasta evaluare impreuna cu analiza functionala realizata de institutia suprema de audit a Statelor Unite ale Americii (GAO) vor fundamenta demersurile ulterioare de reforma pe care ni le-am propus in cadrul proiectului", informeaza aceeasi sursa.
 

CCR-SAI pentru cetatean - SIPOCA 744/MySMIS 129692 este finantat din Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) si implementat in parteneriat cu Banca Mondiala.



 

Cristian Tanase Autor: Cristian Tanase
Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit