Viitorul UE, in centrul atentiei in 2018. Descoperirile tehnologice vor sustine progrese mari

de Mihaela Croitoru 19 Dec. 2017 712

Viitorul UE, in centrul atentiei in 2018. Descoperirile tehnologice vor sustine progrese mari
Scrutinul global al gigantilor americani, precum Facebook, Twitter, Google si Amazon vor atinge un nivel de febra in 2018, ducand la o noua reglementare guvernamentala conform Year-Ahead Predictions 2018 de la Global Business Policy Council al A.T. Kearney. Puterea pe care aceste companii au acumulat-o abia acum incepe sa fie inteleasa in intreaga lume, datorita, in mare parte, dezvaluirilor despre interferenta Rusiei in alegerile straine.


Intrucat decidentii politici iau masuri in 2018 pentru a reduce aceasta putere, vor exista ciocniri intre guverne si companiile din domeniul tehnologiei in ceea ce priveste reglementarile si impozitarea.

De asemenea, in centrul atentiei, in 2018 va fi viitorul UE. UE va continua sa creasca din punct de vedere al importantei pe scena mondiala, intrucat Statele Unite persista in intoarcerea spre interior, iar activitatea economica europeana se consolideaza, amplificand concentrarea investitorilor asupra summit-ului “Merkron”. Dar GBPC prezice ca politica intern va limita capacitatea Cancelarului german Angela Merkel si a Presedintelui francez Emmanuel Macron de a adopta o agenda indrazneata pentru reforma UE. In acelasi timp, negocierile dificile dintre UE si Regatul Unit vor creste posibilitatea unui Brexit dur in 2019.

In 2018, tensiunile dintre investitorii chinezi si guvernele tintelor lor vor ajunge la o criza. Companiile chineze-atat intreprinderi de stat, cat si intreprinderi private-si-au extins dramatic prezenta pe pietele straine in ultimii ani. Dar, in luna august, guvernul chinez a emis noi orientari privind investitiile de peste hotare, incurajand investitiile straine in categorii selectate care se aliniaza cu interesele strategice ale tarii. In 2018, guvernele din intreaga lume se vor afla in conflict direct cu noile orientari chineze de investitii in strainatate, deoarece guvernele incearca sa protejeze principalele industrii nationale. In consecinta, numarul tranzactiilor investitiilor chineze "blocate" din exterior va creste in 2018, precum si tensiunile dintre China si restul lumii.

La nivel global, rata aparent ascendenta a catastrofelor naturale va exercita o presiune mai mare asupra pietelor de asigurari. Desi unele dintre cele mai mari companii de asigurari si de reasigurari din lume au supravietuit pierderilor din ultimii ani datorita faptului ca au avut rezerve de capital suficiente, GBPC prevede ca nu toti asiguratorii vor putea sa-si mentina ritmul in 2018. Drept urmare, politele de asigurare premium si ratele de reasigurare vor creste in 2018. Din moment ce mai putin de o treime din pierderile economice datorate dezastrelor naturale sunt asigurate, GBPC prezice ca industria asigurarilor va incerca, de asemenea, sa isi extinda piata in 2018, in special pe pietele emergente.

GBPC prezice ca o varietate de descoperiri tehnologice si ratele de crestere a adoptarii tehnologice vor deschide usa catre un viitor mai eficient, mai sanatos si mai ecologic. Acestea includ o avansare in domeniul computerele cuantice si tratamentelor pentru cancer, precum si cresterea cererii si adoptarii vehiculelor electrice si a tehnologiei de recunoastere a fetei.

“Una dintre predictiile mai profunde este ca in 2018 vom atinge suprematia cunatica, care va conduce la o remodelare a modului in care interactionam cu tehnologia in viata noastra de zi cu zi”, spune Erik Peterson, co-autor al publicatiei si Director General al Global Business Policy Council al A.T. Kearney. "Calculul cuantic va spori dramatic puterea inteligentei artificiale si securitatea datelor, pe langa deschiderea noilor arii de descoperiri stiintifice.”


Sursa: Mediafax

 

 

 

 

Mihaela Croitoru Autor: Mihaela Croitoru
Mihaela Croitoru este un editor online cu experienta, dedicat muncii sale, pasionat de domeniul legislativ, atat in ce priveste relatiile de munca din cadrul institutiilor publice, dar si din sectorul privat. Subiectele prezentate sunt, de fiecare data, corecte, informative si de interes pentru angajatii bugetari. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016