de InfoInstitutii.ro 09 Dec. 2016 3352 |
In atentia responsabililor de achizitii publice din institutii publice: Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice a adus modificari importante in acest an, de care trebuie sa tinem cont si in 2017:
1. Existenta unui regulament european obligatoriu prin care se impune documentul unic de achizitii european (DUAE). Acesta este un document în format electronic care va fi integrat în platforma de achizitii publice si care, odata completat, va reduce presiunea pe operatorii economici sub aspectul criteriilor de calificare. Pe noile proceduri acest document este obligatoriu.
2. Schimbarea abordarii în ceea ce priveste modul de evaluare a ofertelor, scopul fiind obtinerea celui mai bun raport pret-calitate. Pentru determinarea ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic autoritatea contractanta are dreptul de a aplica unul din urmatoarele criterii de atribuire:
„pretul cel mai scazut”,
„costul cel mai scazut”,
„cel mai bun raport calitate-pret” sau
„cel mai bun raport calitate-cost”, în functie de particularitatile fiecarui contract.
3. Reducerea costurilor achizitiilor pe termen lung prin introducerea conceptului numit "value for money" in criteriile de atribuire. In acest fel, statul tine cont de costul total pentru tot ciclul de viata al produsului sau serviciului cumparat.
Doriti sa fiti la curent cu TOATE schimbarile din domeniul achizitiilor publice?
Consilier Achizitii Publice pune accent pe greselile grave care pot aparea si care se sanctioneaza cu amenzi de pana la 100.000 de lei!
... citeste detalii >>
Redactia InfoInstitutii.ro are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul institutiilor publice si legislatiei aferente.
Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de Codul administrativ, salarizarea bugetara, modificarile privind institutiile publice si spetele contabile si fiscale din acest domeniu. Explicam detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile din sectorul bugetar.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.