de Mara Dobrin 21 Ian. 2022 737 |
Vesti bune pentru politistii care lucreaza in penitenciare sau alte conditii grele, vatamatoare sau periculoase. Decizia nr.23 in dosarul nr.2318/1/2021 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) stabileste ca, la modul de stabilire a indemnizatiilor de concediu de odihna se va tine cont si de "sporurile pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase de care acestia au beneficiat in perioada de activitate, corespunzator timpului lucrat in locurile de munca respective".
Cu alte cuvinte, a fost admis recursul in interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, in consecinta, se stabileste ca:
In interpretarea si aplicarea unitara a art. 38 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 64/2006 privind salarizarea si alte drepturi ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, aprobata cu modificari prin Legea nr. 462/2006, cu modificarile ulterioare si a art. 150 alin. (1) si (2) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, la stabilirea drepturilor banesti cuvenite politistilor de penitenciare pentru perioada concediului de odihna trebuie avute in vedere sporurile pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase de care acestia au beneficiat in perioada de activitate, corespunzator timpului lucrat in locurile de munca respective.
Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.
Pronuntata in sedinta publica din data de 15 noiembrie 2021, se arata intr-un comunicat de presa al site-ului institutiei mentionate.
Pana acum, nu exista o unitate in acest sens, asa ca unii judecatori considerau ca acele sporuri trebuie luate in baza de calcul, pe cand altii nu erau de aceeasi parere.
Decizia nr.23 in dosarul nr.2318/1/2021 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost publicata in Monitorul Oficial, in data de 20.01.2022, asa ca va incepe sa produca efecte la nivel de tara.
Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.