de Mara Dobrin 24 Apr. 2017 2927 |
Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) a depus mai multe amendamente in ceea ce priveste legea salarizarii unitare, chiar inainte ca proiectul de act normativ sa fie trimis catre Parlament.
Practic, sindicalistii doresc imbunatatirea anumitor aspecte in ceea ce priveste proiectul de act normativ: "au fost inaintate atat Guvernului, prin Ministerul Muncii, cat si Parlamentului, prin Comisia pentru munca si protectie sociala, care este comisie de raport, alaturi de Comisia pentru buget-Finante", au declarat reprezentatii sindicatelor.
In acest context, SNPPC considera ca plafonul de 30% pentru sporuri sa fie eliminat, in mod exceptional, in cazul politistilor, militarilor si al personalului contractual din cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
"Reglementarea acestei limite la nivelul fiecarui ordonator de credite (...) face aproape imposibila acordarea oricarui element de salarizare din categoria sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor pentru executarea activitatilor si misiunilor specifice, deosebite, in domeniul de activitate, acordate prin raportare la natura si complexitatea activitatilor desfasurate (munca in schimburi, munca de noapte, operatii speciale, combaterea si prevenirea coruptiei etc.), la conditiile de munca si timpul efectiv lucrat, la expunerea la risc, pericol si efort prelungit, mai ales in cazul structurilor cu activitate complexa si operativa, care au calitatea de ordonator secundar sau tertiar de credite", potrivit documentului SNPPC, informeaza Mediafax.
"Suma sporurilor, compensatiilor, adaosurilor, primelor, premiilor si indemnizatiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza, a salariilor functiilor de baza sau a indemnizatiilor lunare de incadrare, dupa caz", prevede proiectul legii salarizarii, in momentul prezent.
Legii salarizarii unitare a creat multe subiecte de disputa in ultima vreme, iar ministrul Muncii aspira ca pana la finalul anului rata somjului sa ajunga la 4,2%.
In 2018, salariile medicilor vor ajunge pana la 3.600 de euro. Ce majorari ii asteapta pe bugetari...citeste mai multe aici >>>

Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.