SNFP solicita corectii salariale pentru angajatii din institutiile publice aflate in subordinea Ministerului Mediului

de Ana Tudor 26 Mai. 2016 2861 1

SNFP solicita corectii salariale pentru angajatii din institutiile publice aflate in subordinea Ministerului Mediului
Salarizarea personalului din institutiile publice aflate in subordinea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) trebuie sa suporte corectii, in acest sens fiind transmisa o adresa ministrului Muncii, Dragos Pislaru, prin care solicitam o intalnire pentru a discuta pe acest subiect, a declarat Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) si vicepresedintele CNSLR Fratia.


"Noi nu vrem cresteri salariale, ci corectii intre institutiile publice din acelasi minister. Sunt cazuri in care, de exemplu, pentru acelasi tip de activitate, daca nu mai elaborata, un angajat din Garda Forestiera primeste in jur de 5.000 de lei, iar un alt angajat din Garda de Mediu este remunerat cu 2.000 de lei. Exista niste discrepante care trebuie corectate. In acest sens, am transmis o adresa ministrului Muncii (n.r. Dragos Pislaru), in care solicitam o intalnire pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Cred si sper ca pana cel tarziu vineri ne vom intalni cu ministrul Muncii pentru a avea o astfel de discutie. Va vom tine la curent cu detaliile legate de locul si ziua acestei intalniri", a afirmat Oprescu.

Cateva sute de angajati din sistemul institutional de protectie a mediului au protestat, miercuri, intre orele 10,00 - 13,00, in Piata Constitutiei, fata de salarizarea pe care acestia o considera "modesta". Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) si-a declarat solidaritatea si sprijinul neconditionat fata de salariatii care lucreaza in sectorul de mediu.

Protestatarii prezenti in Piata Constitutiei au afisat pancarte pe care scrie: "Nu discriminarii salariale", "Salarizare corecta", "Salarii decente" sau "Vrem respect, nu discriminare".

Saptamana trecuta, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, anunta in cadrul unei emisiuni la ProTV, ca sapte ministere vor beneficia de cresteri salariale conform proiectului Ordonantei privind salarizarea in sistemul public, insa 57 de institutii asimilate administratiei publice centrale nu vor beneficia de aceste majorari. "Este vorba despre sapte ministere care au fost practic uitate, nu au avut negocieri speciale pentru a negocia cresterea grilelor, cum ar fi Cultura, Comunicatii, Transporturi, Tineret si Sport. Ministerul Muncii are si el o grila uitata in timp. Sunt in total sapte ministere in aceasta situatie.Ministerul Economiei si-a rezolvat lucrurile putin mai devreme. N-am vrea sa inducem ideea ca fiecare ar trebui sa se duca ba in Parlament, ba pe unde poate ca sa isi creasca grilele ci sa avem o abordare unitara la nivelul administratiei", a spus Pislaru.

Conform Notei de fundamentare, proiectul de Ordonanta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, vizeaza, printre altele, eliminarea diferentelor de salarizare pentru functii egale si munca egala in cadrul aceleiasi unitati, prin aducerea salariilor la nivelul maxim aflat in plata la nivelul unitatii / institutiei, pentru toate familiile ocupationale, in limita alocarilor bugetare. In Administratia publica centrala - aparatul central eliminarea diferentelor de salarizare se va realiza prin stabilirea salariilor la 70% din nivelul salariilor aflat in plata la 1 august 2016 la Secretariatul General Guvernului. Masura nu se aplica structurilor teritoriale.
Autor: Ana Tudor
teeest



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

1 comentarii
andrada 27-Mai-2016 14:48:48
Cum e posibil sa se faca asa zise corectii pt cei car deja au salarii mari, cei din ministere, dar pt cei din institutiile public in subordinea ministerelor s nu se faca corectie? De ce in unele institutii un e onomist IA sa castige 2000 lei, iar in altele peste 3500 de lei. Orice economist face acelasi lucru indiferent de omeniul de activitate si de institutie. Chiar si in cazul asa ziselor institutii de cultura care sunt si de interes national si de importanta nationala si primesc cu 45% mai mult decat alte institutii din cultura. Munca este aceiadi.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016