de Ana Tudor 29 Ian. 2015 15008 |
Reglementarile pentru bugetari difera adesea de cele pentru angajatii obisnuiti! Nu exista domeniu cu mai multe incertitudini ca legislatia muncii pentru sectorul bugetar, mai ales cu modificarile dese cu care am fost obisnuiti.
Salarizarea personalului contractual din administratia publica reprezinta una dintre reglementarile speciale. Stiti care sunt perioadele legale de promovare pentru salariatii institutiilor publice in urma ultimelor modificari ale Legii 284/2010, privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice?
Persoanele incadrate in functii contractuale de debutant vor fi salarizate la acest nivel pana la expirarea perioadei de cel putin 6 luni, dar nu mai mare de 1 an si vor fi promovate, pe baza de examen, in functia, gradul sau treapta profesionala imediat superioara, conform legislatiei in vigoare.
Totodata, corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice,
Atentie! Persoanele incadrate in functii contractuale de debutant vor fi promovate, prin examen, la sfarsitul perioadei de debut stabilite in conditiile legii, in functia, gradul sau treapta profesionala imediat superioara, in baza unui referat de evaluare intocmit, cu respectarea prevederilor art. 41 alin. (9), de seful ierarhic si aprobat de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, potrivit prevederilor art. 45.1 din HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant.
Examenul de promovare se va desfasura cu respectarea prevederilor art. 41^1, 44 si 45.
In formula introductiva a actului administrativ de numire in functia, gradul sau treapta profesionala imediat superioara mai trebuie mentionate si documentele de promovare (referatul de evaluare, referatul Comisiei cu privire la rezultatele acestuia).
In consecinta, in sectorul public sunt necesare o serie de criterii transparente si universale, pentru salarizarea personalului. Acest lucru nu se intampla in sectorul privat, unde salariile sunt guvernate de principiul confidentialitatii, iar criteriile nu sunt aceleasi pentru intreg personalul sau de la perioada de timp la alta.

Autor: Ana Tudor
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.