Avansarea personalului bugetar in 2016

de Ana Tudor 11 Feb. 2016 9582 1

Avansarea personalului bugetar in 2016
Avansarea personalului incadrat pe functii de executie in gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se face in anul 2016 prin incadrarea in clasele de salarizare corespunzatoare vechimii in munca dobandite, prevazute la art.11 alin. (3) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit dispozitiilor art. 5 alin. (1) din OUG 57/2015.


Astfel, potrivit legislatiei in vigoare, personalul bugetar va beneficia in 2016 de o majorare a salariului de baza avut, corespunzator numarului de clase de salarizare succesive suplimentare multiplicat cu procentul prevazut la art. 10 alin. (5) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, fara acordarea salariului aferent clasei de salarizare prevazut in anexele la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa caz.

In cuprinsul acestui articol, legiuitorul a precizat modalitatea de majorare a drepturilor salariale precizandu-se ca personalul indreptatit la trecerea intr-o alta transa de vechime beneficiaza de o majorare corespunzatoare a salarialui de baza.

Avand in vedere ca potrivit dispozitiilor art. 12 din Legea 284/2010 salariul brut, solda lunara bruta cuprind salariul de baza, solda functiei de baza/salariul functiei de baza, sporurile, indemnizatiile, compensatiile, precum si celelalte elemente ale sistemului de salarizare, corespunzatoare fiecarei categorii de personal din sectorul bugetar, apreciem ca procentul de 2,5% se aplica tinand cont de numarul claselor aferente gradatiei de vechime prevazuta la art.11 din Legea 284/2010 la salariul de baza. In speta mentionata de dvs noul salariul al persoanei in cauza va rezulta prin aplicarea procentului de 2,5% la salariul de baza detinut in prezent, si tinand cont de numarul claselor aferente gradatiei de vechime.

In plus, in cursul anului 2016, personalul care desfasoara activitati noi care presupun, potrivit prevederilor Legii-cadru nr. 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, acordarea unor clase de salarizare succesive celei detinute pentru functia respectiva, beneficiaza de o majorare a salariului de baza, soldei/salariului de functie, respectiv a indemnizatiei de incadrare corespunzator numarului de clase de salarizare suplimentare multiplicat cu procentul stabilit la art. 10 alin. (5) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.


Un astfel de caz, apreciem ca il poate constitui desfasurarea actitatilor de control financiar preventiv, pentru care Legea 284/2010 prevede in cuprinsul art. 20 alin. (4) faptul ca, pentru persoanele care exercita activitatea de control financiar preventiv, pe perioada de exercitare a acesteia, salariul de baza detinut se majoreaza cu 4 clase de salarizare succesive suplimentare. Asadar, in aceasta ipoteza salariul de baza detinut se majoreaza cu 4 clase de salarizare, diferenta dintre doua clase de salarizare fiind de 2,5%.
Autor: Ana Tudor
teeestTi-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

1 comentarii
irina 12-Feb-2016 19:48:53
la data de 8 februarie 2016 am fost angajata,prin concurs la directia de statistica mehedinti in functia de consilier 1 grad profesional asistent cu o vechime in specialitatea studiilor de 3 ani si am primit un salariu de 1520 brut.
va rog sa-mi spuneti daca este calculat corect?:
va multumesc!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016