de Mihaela Croitoru 01 Mai. 2017 3417 |
Incepem prin a mentiona ca sporul pentru conditii vatamatoare se acorda incepand cu anul 2010 ca si compensatie cu caracter tranzitoriu.
Incepand cu legile cadru de salarizare acest spor se acorda atat persoanelor care beneficiaza de el la momentul intrarii in vigoare a noilor reglementari, cat si personalului nou-incadrat numai in masura in care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
IMPORTANT! Legiuitorul nu distinge din aceasta perspectiva, dupa cum personalul bugetar are calitatea de functionar public sau personal contractual.
"Sporul pentru conditii vatamatoare se poate acorda personalului contractual?", se intreba cineva in cadrul PortalInstitutiiPublice.ro.
Specificam ca de acest tip de spor acordat sub forma unei compensatii tranzitorii beneficiaza personalul contractual care isi desfasoara activitatea in conditii pentru care legea a prevazut si acordat un asememenea tip de drept. Nu sunt mentionate anumite functii.
ATENTIE! Pentru a beneficia de acest tip de drept institutia sau mai bine zis personalul din cadrul institutiei ar fi trebuit sa beneficieze deja de acest spor la data de decembrie 2009, respectiv incepand cu anul 2010, conform legislatiei si metodologiei in vigoare la data acordarii lor.
Acest tip de spor se poate acorda in anumite procente, anumitor categorii de personal din familiile ocupationale stabilite in anexele I-VIII la lege, doar in baza unui regulament-cadru, a carui elaborare a fost anual suspendata.
Conform art. 3 alin.(2) din OUG 9/2017 prevederile art. 21 din Legea-cadru nr. 284/2010 se aplica de la 1 martie 2017 pentru categoriile de personal platit din fonduri publice prevazute in anexele nr. 2 si 2^1 la OUG 57/2015, adica pentru personalul din sectorul invatamant.
In concluzie, pentru aceasta categorie de personal se poate elabora regulamentul-cadru urmand ca in baza acestuia sa fie stabilite locurile de munca, categoriile de personal si marimea concreta a sporului pentru conditii de munca vatamatoare.
Sursa: PortalInstitutiiPublice
Mihaela Croitoru este un editor online cu experienta, dedicat muncii sale, pasionat de domeniul legislativ, atat in ce priveste relatiile de munca din cadrul institutiilor publice, dar si din sectorul privat. Subiectele prezentate sunt, de fiecare data, corecte, informative si de interes pentru angajatii bugetari.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.