Cum se acorda salariul de merit pentru personalul contractual

de Ana Tudor 20 Mar. 2015 8027 1

Cum se acorda salariul de merit pentru personalul contractual
Personalul contractual din instituiile publice poate beneficia de un salariu de merit lunar de pana la 15% din salariul de baza.


Conducerea institutiei publice va decide daca ofera salariu de merit personalului contractual, in cazul in care a obtinut rezultate deosebite in activitate desfasurata. Salariul de merit nu va depasi 15% din salariul de baza si va constitui baza de calcul pentru sporuri si alte drepturi care se se acorda in functie de salariul de baza.

Poate beneficia de salariu de merit personalul contractual incadrat pe functii de executie in proportie de cel putin doua treimi din numarul total stabilit. Ordonatorii principali de credite care au in subordine unitati bugetare cu un numar redus de posturi pot aproba ca incadrarea in numarul maxim de beneficiari de salariu de merit si in proportiile stabilite pentru functiile de executie,repartizarea sa se faca la nivelul unitatilor respective luate impreuna. Repartizarea numarului de beneficiari de salariu de merit pe unitatile luate in calcul, in acest caz, se face de catre ordonatorul principal de credite.

Institutiile publice vor stabili personalul contractul care va beneficia de salariu de merit, in functie de rezultatele obtinute si dupa aprobarea bugetelor anuale, pentru activitate de exceptie realizata in anul precedent, apreciata conform criteriilor elaborate de ordonatorul principal de credite, dupa consultarea organizatiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, in cazul in care nu sunt astfel de organizatii sindicale.

Daca pe parcursul anului intervin modificari ale functiei detinute, care nu sunt imputabile persoanei beneficiare de salariu de merit, inclusiv modificarea functiei prin promovare, acordarea acestuia se mentine pana la expirarea perioadei pentru care a fost stabilit.

In cazul in care pe parcursul anului se intrerup relatiile de munca ale unor beneficiari de salariu de merit, acesta se poate redistribui, de la data de 1 a lunii urmatoare altor persoane care detin functii de acelasi nivel, respectiv functii de conducere sau de executie, pe perioada ramasa.

Atentie! De salariul de merit poate beneficia personalul contractual nou-angajat numai dupa o perioada de cel putin sase luni de la angajare.


Autor: Ana Tudor
teeest



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 2.88 din 4 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

1 comentarii
Elena 24-Mar-2015 13:26:18
Ce act normativ reglementeaza acordarea salariului de merit in anul 2015? Din cate stiu, prin Legea nr. 284/2010 acest drept salarial nu mai este reglementat...

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit